Очарователната коктейлна рокля на принцеса Даяна, ушита по поръчка от един от любимите й дизайнери Катрин Уокър, се продава за 200 000 долара. Роклята беше акцентът в модната разпродажба на Julien's Auctions на знаменитости. Тоалетите на принцеси често се появяват на търгове и винаги предизвикват фурор.  

Катрин Уокър създаде черна кадифена рокля за Даяна, но тя никога не я е носела на публично място. Даяна е облякла роклята с украса по деколтето и подгъва на частен прием през 1985 г., пише Daily Mail.

Роклята е подобна на известната й "рокля за отмъщение" от Кристина Стамбулян, която тя носеше през 1994 г., ден след телевизионното признание на тогавашния й съпруг Чарлз за изневяра.

Принцеса Даяна, рокля на принцеса Даяна, рокля на ДаянаЦял екран
Принцеса Даяна Снимка: Getty Images

Роклята Walker се отличава с отворено деколте на раменете, сатенени акценти в цвят слонова кост и подгъв с дължина до коляното.

Зашеметяващата коктейлна рокля е обявена за 200 000 долара на търговете на Julien's в Лос Анджелис, Калифорния.

Модни експерти смятат, че принцеса Даяна е обичала деколтетата, олгръщащи ключиците и раменете, защото се е гордеела с атлетизма си.

 
Роклята на принцеса Даяна

Катрин Уокър беше любимият дизайнер на принцесата. Даяна имаше около 1000 рокли на Уокър. И тя беше погребана в черната рокля, която купи от Уокър малко преди смъртта си в автомобилна катастрофа през 1997 г.

Говорител на Julien каза: "Даяна носеше дизайните на Катрин Уокър заради тяхната достолепна естетика и елегантност. Уокър имаше остро око за това какви цветове, деколтета и дължини на ръкавите й подхождаха. Уокър беше един от малкото дизайнери, които можеха да посветят по-голямата част от времето си и труд в гардероба на Даяна, защото дрехите й се шият по поръчка."