Есента е най-подходящото време от годината за носене на това, което потребителите на Twitter нарекоха „най-консервативното облекло досега“. Повечето мъже вероятно имат такъв пуловер в гардероба си. И такива мъжки модни икони като принц Уилям и Риши Сунак популяризират този елемент от гардероба.

Статистиката показва, че пуловерите с четвърт цип са продадени с 63 процента повече от стандартните стари пуловери с кръгла яка през този сезон, пише Telegraph. Можете да закупите модел за всеки бюджет - от Fendi до Marks & Spencer.

В британското кралско семейство принц Хари и Уилям са феновете му. Враждуващите братя вероятно са фенове на пуловерите с цип по същата причина: това е най-официалната версия на плетката, която един мъж може да носи, защото стилът на джъмпера позволява яката на ризата да се показва. Принц Уилям обаче носи подобен модел с копчета.

Така един джентълмен, облечен в пуловер, изглежда официално и елегантно. Това е плетеният еквивалент на това да покажеш, че си добър човек, а не един от онези пичове с мърляв стар рибарски пуловер или тип с качулка. Други фенове на пуловери с цип са мениджърът на Арсенал Микел Артета и Дейвид Бекъм.

Има и политици, които ги обичат. Още през март Риши Сунак беше сниман с трикотажен пуловер с три-четвърти цип. Характерното за Сунак е сив пуловер на Ralph Lauren с характерната яка с четвърт цип. Той също има и син пуловер.

Микел Артета, принц Уилям, принц ХариЦял екран
Принцовете Уилям и Хари и Микел Артета харесват този дизайн на джемпер Снимка: telegraf

Пулверът с цип е популярен през последните около 50 години.

Модните критици сега го смятат за ново доказателство за богатство. Оставете на мениджърите от средно ниво да позират в костюми по мярка: истинското влияние и власт на най-високо ниво носят фини плетива.

Така че не е изненадващо, че Риши Сунак предпочита дизайни от Ралф Лорън, кралят на преппи стила, който създаде монолитна марка, която продава на света американската мечта от Ivy League.

Може да се присмивате на идеята какво носите, казвайки нещо за политическите си възгледи, но модата по своята същност е политическа и има определени дрехи, които свързваме с определени политици. Например панделки и перли на Маргарет Тачър или леопардови балетни обувки на Тереза ​​Мей. Динамичните, енергични костюми на Тони Блеър бяха неразделна част от неговия образ.

Така че, ако искате да изглеждате като най-елегантните господа тори в Консервативната партия, изберете пуловер с цип.