Тейлър Суифт официално изпревари Риана като най-богатата музикантка в света.

Актуализация от Forbes разкри, че 34-годишната Суифт сега струва 1,6 милиарда долара. Тя постигна статут на милиардер през октомври 2023 г. с нетно състояние от 1,1 милиарда долара, съобщи Bloomberg.

Междувременно 36-годишната Риана в момента притежава 1,4 милиарда долара.

Forbes отбеляза, че Суифт е станала милиардер миналия октомври благодарение на изключително популярното си турне The Eras Tour и музикалния си каталог. Тя официално влезе в списъка на милиардерите на Forbes през април тази година.

Нейното нетно състояние скочи с 500 милиона долара само за периода от октомври 2023 г. до октомври 2024 г.

Изпълнителката на “Shake it off” и "Cruel summer" има 600 милиона долара от хонорари и турнета, докато нейният музикален каталог също струва около 600 милиона долара.

Плюс това, Суифт има приблизително 125 милиона долара в недвижими имоти. Тя има домове в Роуд Айлънд, Ню Йорк, Нешвил и Лос Анджелис.

Нейното турне е спечелило над 2 милиарда долара. Турнето започна през март 2023 г. и завършва през декември. По-рано Rolling Stone съобщи, че турнето на Тейлър е най-продаваното турне в света. Голямото търсене на билети за шоутата на Суифт доведе до изслушване в Конгреса за Ticketmaster, сайтът, който продаваше билетите.

Поп звездата има 11 студийни албума , включително “The Tortured Poets Department”, който излезе през април и счупи рекордите за стрийминг в Spotify. Тя също има четири презаписани албума (“Fearless: Taylor's Version,” “Red: Taylor's Version,” “Speak Now: Taylor's Version” и “1989: Taylor's Version”) и се очаква да презапише още два албума (“Taylor Swift” и „Reputation“).

Неотдавнашният успех на Суифт доведе до нейното обявяване на Time за Личност на годината за 2023 г.

„Нищо не е постоянно“, каза тя в интервюто си за списанието миналата година. „Така че съм много внимателен, за да бъда благодарна всяка секунда, че мога да правя това на това ниво, защото това ми е било отнемано и преди.“

„Има едно нещо, което научих: Моят отговор на всичко, което се случва, добро или лошо, е да продължавам да правя неща. Продължавайте да правите изкуство“, добави звездата.

В момента Суифт е на 2117 място в списъка на Forbes на милиардерите в света.

Илон Мъск оглавява този списък с нетно състояние от 261 милиарда долара. Лари Елисън, Марк Зукърбърг, Джеф Безос и Берно Арно допълват челната петица. Алис Уолтън, дъщеря на основателя на Walmart Сам Уолтън, е най-богатата жена в света в момента. Състоянието й се оценява на 90,5 милиарда долара, според списъкът на Forbes.

Риана се появява в списъка след Суифт под номер 2337.

Според Forbes успехът на изпълнителката на "Diamonds" се дължи на нейната козметична линия Fenty Beauty , която струва около 2,8 милиарда долара. Тя е съсобственик на компанията заедно с френския търговец на луксозни стоки LVMH. Освен това Риана има 28% дял в своята линия бельо Savage x Fenty .

Риана също спечели големи пари от невероятната си дискография, въпреки че не е издавала нов албум от “Anti” през 2016 г. Тя обещава да издаде следващия си албум от години, но е избрала да даде приоритет на процъфтяващия си бизнес и двете си деца , които споделя с A$AP Rocky.

Една от хитовите песни на Риана, „This Is What You Came For“ с Калвин Харис, всъщност е написана от Суифт.

Преди това Риана държеше титлата най-богатата жена музикант, когато нетното й състояние достигна връх от 1,7 милиарда долара.

И Риана, и Суифт остават по-назад в списъка за най-богати музиканти. В момента, Джей Зи е класиран от Forbes като най-богатия музикант в света, със състояние от 2,5 милиарда долара.

Отмениха концерти на Тейлър Суифт във Виена

Мъск предложи да забремени Тейлър Суифт: Ще ти дам дете

Принц Уилям отиде на концерт на Тейлър Суифт навръх рождения си ден