Въпреки всички скандали, които отделни представители на кралското семейство не спират да провокират, по-голямата част от кралските особи продължават да изпълняват съвестно своите задължения, а броят на срещите и събитията, които провеждат, е впечатляващ. Таблоидът Hello, базирайки се на данни от The Court Circular, назова членовете на кралското семейство, които са работили неуморно през 2022 г. 

Веднага да отбележим, че не всички посещения, срещи и събития попадат на страниците на медиите. Членовете на семейството на монарха ръководят много благотворителни проекти, образователни и медицински институции и програми, на които отделят много време.

Най-трудолюбива била кралската принцеса Анна. Въпреки 72-годишната си възраст тя е участвала в 214 събития, като най-натовареният месец е юли, когато принцесата е провела 24 срещи.

принцеса Аннацял екран
Принцеса Анна Снимка: Кралското семейство

Второто място е за крал Чарлз III. 74-годишният монарх е посетил 181 събития. Най-натоварено е било през март и април.

Крал Чарлз IIIцял екран
Крал Чарлз III Снимка: Getty

На трето място, неочаквано за мнозина, се оказа принц Едуард, граф на Уесекс. На негова сметка - 143 срещи, май, юни и ноември бяха особено интензивни.

Принц Едуардцял екран
Принц Едуард, граф на Уесекс Снимка: Getty Images

Съпругата му Софи, графиня на Уесекс, беше само една позиция зад съпруга си. Тя беше домакин на 138 кралски събития, само пет по-малко от принц Едуард.

софи уесексцял екран
Софи, графиня на Уесекс е само с пет събития зад съпруга си Снимка: Getty Images

Челната петица допълва принцът на Уелс със 126 посетени и организирани събития, включително церемонията по награждаването на Earthshot в Бостън (САЩ). Съпругата му Катрин, която всеки път е следвана от милиони хора по света, е едва на девето място. Херцогинята на Кеймбридж и Корнуол присъства на 90 кралски срещи и посещения.

Принц Уилямцял екран
Принц Уилям Снимка: Getty Images

Кралицата-консорт Камила се класира на шесто място в списъка на кралските усърдни работници, като е била домакин и присъствала на 102 кралски събития. Тя е имала най-много работа през ноември и юни.

На седмо и осмо място са херцогът и херцогинята на Глостър със списъци от 100 и 94 събития, а принц Едуард, херцогът на Кент, затваря десетте трудолюбиви членове на кралското семейство с цифра от 78 срещи и посещения.

Превод: GlasNews