През Седмицата на модата в Париж се състоя именно събитието, което стана хит в социалните мрежи и таблоидите. На шоуто на Coperni напълно голият модел Бела Хадид беше "облечена" в течна памучна рокля, пише WWD.

Специална течност беше нанесена върху тялото на модела, което в крайна сметка се превърна в снежнобяла рокля с цепка от ханша. Съставът на течността включва памучни влакна в полимерна импрегнация, които при контакт с кожата се превръщат в тъкан.

 

Разтворът Spray-on е създаден от компанията Fabrican, която е основана от испанския моден дизайнер и учен Манел Торес. Интересното е, че когато роклята ви омръзне, може отново да се превърне в течност, която да се използва повторно. Съоснователите на Coperni Sebastien Meyer и Arnaud Vaillant, заедно с Torres, работят върху създаването на специален течен памук през последните шест месеца. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Paris Match Celebrity (@parismatch_celebrity)

"Наше задължение като дизайнери е да опитваме нови неща и да показваме възможно бъдеще. Няма да правим пари от това, но това е прекрасен момент - преживяване, което предизвиква емоции", каза Себастиен Майер, творчески директор на Coperni, след изпълнението. Той отбеляза, че течният памук може да се използва неограничено време или просто да се съхранява в буркан, докато не ви хрумне оригинална идея. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Celebcorre Runway (@celebcorre)

Марката Coperni е известна със своите оригинални изделия. Миналата пролет, заедно с италиански духачи на стъкло, те създадоха стъклената чанта Swipe, която нашумя на церемонията по връчването на Грами, където певицата Doja Cat мина по червения килим с нея. По-късно дизайнерите създадоха същата чанта в злато, която беше претопена след шоуто.

Swipe, стъклена торба, Coperniцял екран
 
Снимка: Instagram coperni

Превод: GlasNews