Принцът и принцесата на Уелс са сред най-популярните членове на британското кралско семейство. Оказа се, че са изключително богата семейна двойка. 

Според Mirror, благодарение на годишни публични доклади, е разкрито зашеметяващото богатство на принц Уилям, който след смъртта на баба си Елизабет II, заедно със съпругата си Кейт, не само получава редица впечатляващи нови титли, но и наследиха огромната империя на херцогство Корнуол, като в този процес станаха милиардери. Както стана известно, активите на младата кралска двойка възлизат на 1 милиард лири стерлинги и огромен годишен доход.

По-рано през 2023 г. беше разкрито, че бъдещият британски крал е получил частен доход от херцогство Корнуол от почти £6 милиона през последната финансова година.

„Обикновено Уилям щеше да има право на 24 милиона паунда личен доход, но финансите му станаха по-сложни, след като той стана престолонаследник в средата на финансовата година. Това стана, след като беше разкрито, че херцогството е реализирало рекордна печалба от £ 24,048 милиона лири стерлинги през 2022-2023 г. - 1,02 милиона лири стерлинги повече от година по-рано“, уточнява Mirror, позовавайки се на двореца Кенсингтън.

Освен това дворецът каза, че настоящият крал Чарлз III, като бивш принц на Уелс преди възкачването му на трона, има право на £11,275 милиона от излишъка, а принц Уилям, който е прекарал около шест месеца от последната финансова година като Херцог на Корнуол и принц на Уелс, - 12,773 милиона лири стерлинги.

„Въпреки това дворецът каза, че като „еднократно събитие, свързано с наследяването на херцозите на Корнуол“, екипът на херцогството поиска част от излишъка да бъде задържана за „цели на оборотния капитал“ – ежедневното управление от имението“, пише вестникът.

Херцогството задържа £6,873 милиона, оставяйки доходите на Уилям на £5,9 милиона. Въпреки това, дори преди да наследи херцогството на Корнуол, Уилям все още имаше милиони в банката благодарение на няколко плащания за наследство. Според The ​​Times принцът е наследил £10 милиона след трагичната смърт на майка му, принцеса Даяна.

"Междувременно принцът получи още едно плащане след смъртта на кралицата майка. Смята се, че Уилям е получил милиони, след като покойната му прабаба почина през март 2002 г. Личното състояние на Катрин Мидълтън се оценява на около 10 милиона британски лири", отбелязва Mirror.