Принцеса Катрин от Уелс, която наскоро завърши превантивна химиотерапия, и нейният съпруг, принц Уилям, се срещнаха насаме в замъка Уиндзор с 16-годишната фотографка Лиз Хътън от Харогейт в Йоркшир, която се бори с рядък и агресивен тумор. След срещата в акаунта на принца и принцесата на Уелс се появиха снимки.

Катрин изглежда шик в костюм с панталон в бордо и бежов пуловер. Тя допълни визията със златни обеци. Това са първите й снимки на „работа“, откакто завърши основния курс на лечение от рак, който й беше диагностициран през януари 2024 г. 

Лиз беше поканена от бъдещия крал на церемонията по инвеститурата, която той проведе, за да заснеме участниците, включително Марк Кавендиш, Уейнс Барнс и Алистър Маккойст. Принцът разбрал за момичето чрез London Air Ambulance Charity, на която е патрон.

„Страхотно е да се запозная с Лиз днес в Уиндзор. Талантлива млада фотографка, чиято креативност и сила ни вдъхнови и двамата. Благодаря, че споделихте снимките и историята си с нас W&C“, гласи надписът.

След церемонията Лиз, заедно с майка си Вики Робейн, втория си баща Арън и брат Матео, бяха поканени на лична среща с Кейт и Уилям.

По време на аудиенцията принцесата искрено и силно прегърна болното момиче.

Кейт Мидълтън, Лиз ХътънЦял екран
Лиз Хътън коментира срещата в замъка Уиндзор 

По-късно Лиз написа онлайн: „Толкова сладки, искрени и любезни хора. Направо съм на седмото небе, че моето семейство имаше това преживяване.“

Принц Уилям публикува снимка от церемонията и отбеляза в надписа:

„Поздравления за всички, които получиха награди в Уиндзор днес! Беше удоволствие @lizhatton_photography да ни помогне да уловим тези специални моменти.“ 

През януари Лиз била диагностицирана с дезмопластичен малък кръглоклетъчен тумор. Момичето било принудено да отиде на лекари от болки в корема по време на коледните празници. След прегледи се установило, че има тумори на двата яйчника и черния дроб. Майка й каза, че лекарите дават на дъщеря й живот от шест месеца до три години.