Там, където израстват някои от тях, има много организирана престъпност. Повечето от тях смятат, че който е бил в развлекателната индустрия през 60-те години, няма как никога да не е общувал с мафията.

За холивудските легенди се носят каякви ли не слухове. Някои от тях обаче дори са заподозрени в тесни връзки с мафиотските кланове. В повечето случаи - за да създадат страхотните си образи на екрана, те директно общували и били приятели с гангстери, пише Radar Online.

Робърт де Ниро - семейство Гамбино

Холивудската звезда Робърт де Ниро, както предполагат журналистите, е свързан с клана Гамбино: за да се подготви за ролята си във филма „Анализирай това“, той прекарва време с гангстера Антъни „Дебелия Анди“ Руджано. Освен това Антъни Короцо, член на семейството, се появи като статист във филма. Твърди се, че Де Ниро се е обърнал към Руджано, за да изиграе невротичния гангстер във филма от 1999 г. По-късно актьорът настоя, че не си спомня този момент на снимачната площадка.

Лайза Минели - семейство Гамбино

Говори се, че звездата на кабарето, американската актриса и певица Лайза Минели се срещнала с актьора и бивш дребен гангстер Джани Русо. Има твърдения, че семейство Гамбино е убедило Франсис Форд Копола да избере Русо за ролята на Карло Рици в „Кръстникът“, а също така той е действал като посредник между Paramount Studios и мафиотския бос на Ню Йорк Джо Коломбо-старши. Според таблоида Русо веднъж каза, че е спал с Мерилин Монро, когато е бил на 16 години. Той също така твърди, че е "имал тройка" с Минели и шоу момиче от Вегас.

Мадона - семейства Коломбо и Бонано

Според изданието поп дивата Мадона се е срещнала с бившия крал на клубовете в Маями и гангстер Крис Пачиело. По-късно той беше осъден за рекет и осъден на десет години затвор за убийство. Пачиело стана известен и с разобличаването на висшия ешелон на престъпните семейства Коломбо и Бонано. Съобщава се, че бившата приятелка на Мадона Ингрид Касарес е придружавала Пачиело на срещи на мафията, така че не би било изненадващо, ако тя все още има някакви връзки с мафията.

Стивън Сигал - семейство Гамбино и Джон Готи

Американският актьор, спортист и майстор по айкидо Стивън Сегал, заяви, че не е знаел, че е работил за мафията повече от десет години. През 2000 г. експертът по бойни изкуства решава повече да не прави филми с насилие поради новооткритата си духовност. Лошата новина беше, че неговият бизнес партньор Юлиус Насо имаше близки връзки със семейство Гамбино. Излишно е да казваме, че Насо и неговите гангстерски приближени изобщо не харесаха този ход, тъй като рискуваха да загубят много пари.

Мафиотите очевидно са се опитвали да принудят Сегал не само да се появява в повече филми, но и да плаща процент от възнагражденията за филми, които преди това е направил с финансовата помощ на Насо. Впоследствие Сегал даде показания като свидетел на обвинението в процеса срещу Peter Gotti и няколко други гангстери. 72-годишната екшън звезда продължи да се снима във филми. Вярно, той не призна какво го е принудило да се върне на големия екран - натиск от страна на мафията или собствена преценка.

Елизабет Хърли - семейство Коломбо

Съобщава се, че през 2001 г. британската актриса и модел Елизабет Хърли е имала връзка с лидера на бандата Коломбо Доминик "Дони Шакс" Монтемарано, който е излежал 11 години затвор за рекет. Според слуховете те са се запознали на снимачната площадка на мафиотския филм Blue-Eyed Mickey, продуциран от Елизабет Хърли. Те бяха видени в Холивуд да се държат за ръце и да обядват заедно.

Монтемарано беше под наблюдението на ФБР за предполагаема намеса в колежанския футбол, за да уреди мачове в UCLA. Обвиненията бяха свалени, но се твърди, че ФБР е следило дейността му години наред.

Джо Пеши - семейство Дженовезе

Твърди се, че американският актьор и певец, звездата от "Казино" и "Сам вкъщи" Джо Пеши е свързан със семейство Дженовезе. Носеха се слухове, че през 1982 г. колегата му актьор Джеймс Каан е наел мафиоти да пребият Пеши заради сметка от 8000 долара за хотел в Маями, която той не е платил. Това доведе до голяма битка между двамата, като Каан се свърза с гангстера, за да "уреди" проблема с Пеши "завинаги".

Джеймс и Джо в крайна сметка се помириха, преди нещата да излязат извън контрол.

Ал Пачино - семейство Дженовезе

Ал Пачино е косвено свързан с престъпното семейство Дженовезе, въпреки че по-подробна информация за техните връзки не е достъпна за широката общественост. Напълно възможно е актьори като Пачино и Каан да са изиграли много добре мафиози и членове на банди, като са общували с реални членове на престъпни семейства и са възприели техния начин на общуване и разговор.

Франки Вали – семейство Дженовезе

 

Фронтменът на Four Seasons Франки Вали веднъж призна, че е имал връзки с мафията, като каза: „Там, където израснах, в Ню Джърси, имаше много организирана престъпност.

„Това беше част от живота. Не мисля, че някой, който е бил в развлекателната индустрия през 60-те години, може да каже, че никога не е общувал с мафията.