42-годишната американска светска дама Парис Хилтън призна, че се е решила на сурогатно майчинство, защото е преживяла травма като тийнейджърка.  

Майката на две деца обясни, че все още има „много посттравматично стресово разстройство от това, през което е преминала“ в училище за проблемни младежи в Юта.

„Ако съм в лекарски кабинет и ми бъде поставена инжекция или нещо подобно, буквално ще получа паническа атака и няма да мога да дишам“, каза Парис, цитирана от Romper.

„Просто знаех, че няма да е здравословно за мен или за бебето да расте в някой, който изпитва толкова силна тревожност“, добави знаменитостта.

Парис Хилтън със сина си ФиниксЦял екран
Парис Хилтън със сина си Финикс Снимка: Instagram/Парис Хилтън

През 2020 г. светската личност каза, че е била малтретирана физически, сексуално и емоционално по време на почти едногодишния си престой в училището.

Тя твърди, че част от предполагаемото насилие включва принудителни гинекологични прегледи, по време на които е държана против волята си.

Училището по-рано заяви, че „не одобрява и не насърчава никаква форма на насилие“.

Парис Хилтън със сина си ФиниксЦял екран
Парис Хилтън със сина си Финикс Снимка: Instagram Parishilton

Сега Парис, която е женена за Картър Реум, има две деца - 10-месечен син Финикс и новородена дъщеря Лондон. И двамата наследници на звездата са родени от сурогатни майки.