В последната вечер на филмовия фестивал в Кан, който приключи на 27 май, световни филмови звезди минаха по червения килим, избирайки най-елегантните и най-добрите тоалети за това. Женственост и скрит лукс - така може да се характеризират образите на звездите. Фокус разгледа роклите на знаменитости и предлага да изберете най-доброто от визиите.

Ева Лонгория

48-годишната американска актриса, продуцент, режисьор, активист и предприемач Ева Лонгория първа се появи на червения килим на церемонията по обявяване на победителите и наградите. Най-известна с ролята си на Габриел Солис в телевизионния сериал "Отчаяни съпруги", тя блестеше в червена дълга до земята рокля на Tony Ward с цепка до бедрото и широк шлейф. Беше украсена със златни пайети отстрани и няколко волани на талията. Звездата завърши визията с чифт червени обувки на платформа.

Ева Лонгория, Кан 2023, Филмов фестивал в Канцял екран
Ева Лонгория с акцент върху червеното Снимка: Getty Images

Джери Хорнър

50-годишната британска певица, автор на песни и детска писателка Джералдин Хорнър, бивш член на женската поп група Spice Girl, известна като Гери Халиуел, е много рядък гост на червения килим. Затова външният й вид привлече още повече внимание и тя не разочарова. Знаменитостта носеше елегантна бяла рокля с едно рамо със сложен флорален десен от Erdem от органза в цвят слонова кост, украсена с бродирани цветя. Има асиметрично деколте и пълна пола, които изглеждат страхотно на червения килим. Цената на тоалета е 4995 паунда.

Косата на Джери беше прибрана на опашка и тя завърши визията с гривна и чифт обеци.

Джери Хорнър Кан 2023 Филмов фестивал в Канцял екран
Бившата звезда от Spice Girls Джери Хорнър се превърна във величествена дама Снимка: Getty Images

Бри Ларсън

33-годишната Бри Ларсън, която вече е носителка на Оскар, БАФТА, Златен глобус и Еми, тази година беше в журито на филмовия фестивал в Кан. На червения килим тя позира в много елегантна бяла рокля на Chanel от модната колекция пролет-лято 2023 г. Към нея актрисата подбра светли сандали на стилети. Като цяло изображението се оказа много леко, елегантно и в същото време интересно.

Кан 2023, Филмов фестивал в Кан, Шанел, Бри Ларсънцял екран
Бри Ларсън се изфука в рокля от последната колекция на Chanel Снимка: Getty Images

Икрам Абди

23-годишният британски мюсюлмански супермодел Икрам Абди направи фурор на червения килим в много оригинален ансамбъл от Nina Ricci. Към дълга рокля на черно-бели райета, бродирана с пайети и широка кръгла пола, момичето добави черна широкопола шапка, изрязана отвътре, за да пасне на тоалета. Изображението беше разредено с червен оригинален шал, масивен пръстен и обеци.

Икрам Абди Кан 2023 Филмов фестивал в Канцял екран
Невероятната Икрам Абди Снимка: Getty Images

Джейн Фонда

85-годишната американска актриса Джейн Фонда беше малко извън дрескода за последния червен килим в Кан тази година. Тя излезе с черен панталон, черна блуза с пайети и дълъг подгъв и потвърди тенденцията за удобни обувки, предпочитайки черни равни остри обувки. Ансамбълът беше допълнен от знаменитост с диамантено бижу.

Кан 2023, Филмов фестивал в Кан, Джейн Фондацял екран
Ветеранът от филмовата индустрия Джейн Фонда в черно Снимка: Getty Images