На 53-годишна възраст почина известната руска актриса Анастасия Заворотнюк. Съобщение за това се появи в социалните й мрежи.

На страницата на Заворотнюк се казва: „Тази нощ, след дълго и тежко боледуване, почина нашата Настя.“ Информация за мястото и часа на погребението ще се появи по-късно.

 

Анастасия Заворотнюк

Болестта на звездата от ситкома „Моята прекрасна бавачка“ стана известна преди около пет години. Оттогава тя не се е появявала публично.

От време на време дъщеря й Анна докладваше за състоянието си.

„Когато разбрах за болестта на майка ми, отслабнах до степен на анорексия, просто не можех да ям цяла година. Тъпчех храна в себе си, за да поддържам по някакъв начин жизнените функции”, каза Анна.

В най-трудния период до Анастасия Заворотнюк беше съпругът й, фигуристът Петър Чернишев. От него през 2018 г. актрисата роди дъщеря Мила.

Дъщерята е зачената ин витро, а Заворотнюк е диагностициран с рак - глиобластом на мозъка - след раждането.

В края на 2023 г. актрисата се подложи на скъп курс на лечение, но терапията не показа ефективен резултат.

Както отбелязва SHOT, състоянието на Заворотнюк се влоши рязко преди две седмици, след което дъщеря й спешно долетя от Дубай.

„Снощи ни се обадиха и казаха, че те няма вече. Мамо, ти си най-доброто нещо, което съм имала. Много се гордея, че съм твоя дъщеря. Винаги ще те обичам и ще те помня толкова щастлива, любяща и невероятна, колкото беше в този дъждовен ден. Душата ми винаги е с теб“, написа дъщерята на Анастасия Анна.