Американската актриса, певица и модел Джорджия Голт почина на 10 декември на 96-годишна възраст. Дъщеря й Шер съобщи това на страницата си в Twitter.

„Мама е мъртва“, написа знаменитостта.

Още в началото на септември 76-годишната певица разкри в своя Twitter, че Джорджия е била хоспитализирана с пневмония и страда от повтарящи се здравословни проблеми.

"Мама се разболява от време на време. Току-що излезе от болницата. Имаше пневмония", написа звездата и добави, че "тя се подобрява".

На следващия ден Шер се върна в социалните медии, за да благодари на феновете си за молитвите им и да ги увери, че завръщането на майка й у дома е най-доброто за нея.

Известно е също, че Шер отдаде почит на майка си през 2013 г., като издаде документален филм за Lifetime, озаглавен Dear Mom, Love Cher.

Филмът, който е изпълнителен продуцент на Шер, описва подробно детството на Холт в Арканзас, нейната певческа и актьорска кариера в Лос Анджелис, докато тя се бореше да издържа дъщеря си.

Тя се е омъжвала и развеждала шест пъти - омъжва се за първия си съпруг Джон Саркисян 19 години след развода им, преди отново да се раздели с него. Именно в брака със Саркисян през 1946 г. те имат Шерилин Саркисян - бъдещата Шер.