Певицата Коко Лий, почина на 48-годишна възраст. 

Роден в Хонконг, Лий се премества в САЩ като дете и издава албуми на мандарин и английски. Лий озвучи главния герой в хитовия филм на Динси - Мулан и изпълни песен от саундтрака на Crouching Tiger, Hidden Dragon на Оскарите през 2001 г. Сестрите й казаха, че е била в кома след опит за самоубийство през уикенда, пише TrafficNews.bg.

Лий страдаше от депресия от няколко години, пишат по-големите сестри Карол и Нанси в публикация във Фейсбук.

Тя се опита да посегне на живота си в дома си в неделя и беше откарана в болница, където почина в сряда, пишат те.

Лий проби на мандопоп сцената през 1994 г. с два албума на мандарин. В рамките на следващата година тя издава англоезичен албум, както и трети албум на мандарин.

Ненадейно почина млада литературна звезда

„Тя не само ни донесе радост с песните и танците си през последните 29 години, но също така работи усилено, за да пробие нови позиции за китайските певци на международната музикална сцена и прави всичко възможно, за да блесне за китайците“, сестрите на Лий написа.

Тя също изпя версията на мандарин на тематичната песен на Mulan, Reflection; докато нейната песен Before I Fall in Love е в саундтрака към холивудския филм от 1999 г. Runaway Bride, с участието на Джулия Робъртс и Ричард Гиър.

Нейните изпълнения включват благотворителен концерт на Michael Jackson & Friends в Южна Корея през 1999 г. и тя е съдия в телевизионни шоута за таланти, включително Chinese Idol.

Лили Иванова... кончина, завещание? Някой съветник на звездата е за смяна

Миналата новогодишна нощ Лий каза в публикация в Instagram, че е „изправена пред големи препятствия, променящи живота“, и описа 2022 г. като „невероятно трудна година“.