Известният актьор Серджо Калдерон почина в болница. Той беше на 77 години и въпреки че почти не получи главни роли, през 60-годишната си кариера успя да участва в такива култови филми като "Мъже в черно", "Карибски пирати 3: На края на света" , "Руини" и много други. 

Семейството му съобщи, че Калдерон е починал в болницата от естествена смърт, пише Deadline. Мексиканският актьор има шест десетилетия кариера и се е снимал в над 40 холивудски филма.

Една от най-известните му роли е ролята на капитан Вилануева в третата част на "Карибски пирати".

Той се появява и в култовия филм от 1997 г. "Мъже в черно", играейки извънземен, който се маскира като мексикански селянин.


Серхио Калдерон в "Мъже в черно"

Работил е с режисьори като Гор Вербински, Бари Зоненфелд и Серджо Леоне.

В интервю няколко дни преди смъртта си той призна, че "обожава" да играе злодеи.

Той каза пред Los Angeles Times: „Обичам да играя тези герои, защото хората наистина ме мразят. Казват ми по улиците колко много ме мразят. Но за мен това е моят успех. Защото това означава, че успях да убедя хората в какво играх."

Роден в малко тропическо село в Мексико, Калдерон се премества в Мексико Сити на 10-годишна възраст, където развива любов към представленията, след като посещава поетични четения.

Той получава първата си актьорска роля през 1970 г. в Jungle Bridge, който е заснет в Мексико.

Калдерон се премества в Лос Анджелис девет години по-късно, след като получава карта на Гилдията на актьорите за ролята си в комедията „Свекърва“.

В скорошно интервю Калдерон каза, че е развълнуван да бъде разпознат на улицата и каза, че една жена веднъж му казала, че неговото изпълнение в "Have You Seen My Son?" я оставило в сълзи.

"Ако мога да накарам хората да плачат и да се смеят, тогава може би съм добър актьор", каза Калдерон.