Известната холивудска актриса и носителка на награди Оскар и БАФТА Сюзън Сарандън се оказа в центъра на скандал. Тя подкрепи Палестина и присъства на няколко демонстрации в нейна подкрепа, след което United Talent Agency прекрати сътрудничеството си с нея. 

Това съобщи Deadline с позоваване на представител на агенцията. Носителката на "Оскар" присъства на няколко пропалестински митинга, където направи няколко забележки, включително думите: "Много хора вече се страхуват да бъдат евреи и започват да усещат какво е да си мюсюлманин в тази страна."

Тя също публикува повторно в X (Twitter) пропалестински пост от Роджър Уотърс от Pink Floyd, който беше критикуван за антисемитски изказвания през годините.

Изгонването на Сарандън от UTA е още един пример за това, което се случва през последните седмици, когато агенциите за таланти вземат трудни решения, когато става въпрос за публични изявления на техни клиенти или агенти относно войната в Израел.

Миналия месец съпредседателят на филма CAA Маха Дакхил подаде оставка от борда на директорите на агенцията, след като публикува история в Instagram, която гласи: „В момента изучавате кой подкрепя геноцида“.

Носителката на Оскар Сюзън Сарандън беше арестувана! Защо? ВИДЕО