71-годишният Джейми Спиърс, бащата и бивш настойник на 42-годишната американска певица Бритни Спиърс, който наскоро претърпя ампутация на крака поради развитие на сериозна инфекция, беше забелязан на улицата за първи път. 

Daily Mail публикува снимки, показващи Джейми в инвалидна количка. Снимка показва как полощник кара мъжа до колата му, която беше паркирана пред склад, преди Джейми да се премести на пътническата седалка пред дома на семейство Спиърс в Кентуд, Луизиана.

Както се вижда на снимките, кракът на мъжа е ампутиран до коляното.

По-рано Бритни заяви, че никога няма да се помири с баща си, въпреки здравословните му проблеми. Тя подчерта, че няма да прости на човека, който я е "наранил" по невъобразими начини. Джейми беше настойник на 13-годишната му дъщеря.

Източник от обкръжението на певицата допълни, че тя продължава съдебната битка срещу баща си.

"Няма никакъв шанс Бритни да се помири с баща си. Той я е наранил повече от всичко, което може да си представите. Без значение какво се случва със здравето му, тя никога няма да прости на този мъж, жив или мъртъв."

Бритни описва „злоупотребата“, която е търпяла години наред от баща си алкохолик, в мемоарите си „Жената в мен“, твърдейки, че той е контролирал всяко нейно движение и я е виждал като нищо повече от „паричен поток“.

Певицата също така твърди, че баща й я е заплашил да я съди, ако не се съгласи да отиде отново на рехабилитация през 2018 г., и добави, че ако откаже, ще изглежда като „идиотка“.

В книгата си Бритни подробно описва няколко инцидента, при които се твърди, че е била малтретирана от баща си. Авторът описва Джейми като "зъл, апатичен и студен" и си спомня, че като дете е била "уплашена вкъщи".

В съдебни документи бившият специален агент Шерин Ебади обвини Джейми във финансови злоупотреби, злоупотреба с ресурси и други злоупотреби. Твърди се, че той е натрупал 6 милиона долара по време на попечителството над дъщеря си.

Датата на процеса между баща и дъщеря е определена за май 2024 г.