Принцеса Беатрис е единственият член на британското кралско семейство, който може да "внесе мир" в дългогодишната вражда на принц Хари с принц Уилям, според бивш служител на двореца. 

Натовареността на принц Уилям се увеличи тази година, след като съпругата му Кейт Мидълтън и баща му крал Чарлз III поеха по-малко отговорности по време на лечението на рак. Междувременно враждата на принца на Уелс с по-малкия му брат продължи да ескалира.

Така че принцеса Беатрис "разговаря с двамата братя, за да се опита да подобри ситуацията", пише New York Post .

Принцеса БеатрисЦял екран
Принцеса Беатрис Снимка: Clarissa Luna Makeup/Facebook

Беатрис и нейната сестра принцеса Юджини, дъщери на принц Андрю, останаха близки с Хари и съпругата му Меган Маркъл, откакто дуото напусна кралския живот през 2020 г.

Юджини дори посети братовчед си в САЩ през 2022 г. Тя беше и единствената кралска особа, която се появява в неговия документален сериал на Netflix Хари и Меган.

Съобщава се, че братята и сестрите не са разговаряли помежду си, докато са присъствали на погребението на чичо си в края на лятото на 2024 г.

След съобщенията, че Хари възнамерява да пропусне събитието от съображения за сигурност, херцогът в крайна сметка отлетя за Обединеното кралство, за да се появи инкогнито на възпоменателната служба.

Погребението отбеляза първия път, когато братята се видяха един друг след коронацията на баща им през май 2023 г.