Компанията на световноизвестния американски актьор Леонардо ди Каприо Wild Loci Ltd, която произвежда модни маратонки Loci, отчете загуби от 3,5 милиона долара дълг към кредиторите.

Твърди се, че 49-годишният актьор има лично състояние от 300 милиона долара и той е насочил част от това зашеметяващо богатство към инвестиране в Wild Loci. Британската фирма произвежда маратонки от рециклиран бамбук, пяна и гума и рециклира 20 пластмасови бутилки за всеки чифт, който правят, пише Daily Mail. Селекцията от маратонки на Wild Loci включва дамски и мъжки стилове и размери и се продава на дребно от $155 до $220.

Според отчетите, подадени в Companies House, Wild Loci Ltd е претърпяла загуба от $3,479,440 до април 2023 г., като марката е отчела загуба от $1,245,796 година по-рано. След като стана инвеститор в компанията, Лео каза: „Горд съм, че съм инвеститор в LOCI, марка, ангажирана с минимизиране на въздействието си върху околната среда и фокусирана върху създаването на етични обувки без жестокост.“

Екранната звезда обаче наскоро беше обвинена в лицемерие поради факта, че водейки луксозен начин на живот, той същевременно насърчава другите да се борят с климатичните промени и да купуват дрехи и обувки от рециклирани материали.

Носителят на Оскар основава Фондация Леонардо ди Каприо през 1998 г. на 24-годишна възраст, за да повиши осведомеността и финансирането за опазване на биоразнообразието, опазване на океаните и горите и изменението на климата.

Леонардо ди Каприо, коренното население на БразилияЦял екран
Актьорът Леонардо ди Каприо с представители на коренното население на Бразилия Снимка: instagram.com/leonardodicaprio

Актьорът също така служи в борда на директорите на няколко екологични организации, включително Световния фонд за дивата природа, Съвета за защита на природните ресурси, Международния фонд за хуманно отношение към животните и Pristine Seas and Oceans 5.