Понякога, гледайки потомците на известни хора, изглежда, че нямат абсолютно нищо общо. Но времето поставя всичко на мястото си. Мнозина избират подобно призвание, други в крайна сметка придобиват чертите на известни роднини. И някой вече при раждането е истинско копие на своите майки/бащи, баби и дядовци. Съставихме списък с най-разпознаваемите потомци на известни хора.

Райли Киоу - внучката на Елвис Пресли

Най-голямата внучка на краля на рокендрола и съпругата му Присила Пресли реши да последва стъпките на майка си и избра актьорска кариера. Мнозина може би я помнят от ролята й в Mad Max: Fury Road.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Дри Хемингуей - правнучка на Ърнест Хемингуей

Дри е родена през 1987 г. и става известен американски модел и актриса. Момичето работи с много агенции за модели, по-специално с Gucci, Jean-Paul Gaultier, Valentino и H&M. През март 2016 г. Дри стана Плеймейт на месеца на Playboy.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Уна Чаплин – внучката на Чарли Чаплин

Ума ни е позната от ролята на булката на Роб Старк от Играта на тронове. Момичето завършва Кралската академия за драматично изкуство, кариерата й едва започва, защото е само на 37 години.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Крис Еванс - внучката на Йосиф Сталин.

Трудно е да се повярва, че внучката на Сталин, най-малкото дете на дъщеря му Светлана Алилуева, живее под такава комбинация от име и фамилия. Кристина е родена под името Олга, но никога не го е обичала и променя името си веднага щом стана възможно. През 2011 г. тя даде интервю за Daily Mail, където каза: „Майка ми се опитваше през целия си живот да живее живота си, за да се увери, че не е свързана с баща си. Разбира се, тя беше отвратена от това, което направи.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Алисън Льо Борж - внучката на Ален Делон

Внучката на Ален Делон участва във филма "Синият остров", но в момента обръща повече внимание на кариерата си на модел. Ако погледнете Алисън и нейния дядо в младостта си, става ясно, че момичето е наследило харизмата на известния актьор.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Илария Щилер-Тимор - праправнучката на Лев Толстой

Илария е правнучка на най-голямата дъщеря на Лев Толстой. Бабата на Илария се опитала да започне театрална кариера, но вместо това била омъжена за богатия италианец Леонардо Албертини. Двойката Албертини има три деца. Една от тях беше Марта, майката на Илария Щилер-Тимор. Въпреки че самата тя не говори руски, баба й и майка й го говорели, когато искали децата да не ги разбират. Израелската праправнучка на Толстой знаела за своя виден прародител от детството.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Ема Ферер е внучка на Одри Хепбърн

Ема Ферер е британско-шведски модел и студент по изкуство. Ема е само на 29 години, тя вече доста успешно се движи нагоре по кариерната стълбица, действайки в рекламни компании и рисувайки. Момичето има двама по-малки полубратя: Грегорио и Сантяго.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Даяна Видмайер Пикасо - внучка на Пабло Пикасо

Даяна - дъщеря на Мая Пикасо, дъщеря на Пабло Пикасо и младата му любовница Мари-Терез Валтер. Момичето посвещава живота си на творчеството, но от малко по-различен ъгъл. Диана е историк на съвременното изкуство. Собственик на изследователската компания DWP Editions, която събира информация за работата на известния й прародител.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Николета Консоло Романова - прапрапраправнучка на руския император Николай I.

Италианската актриса дебютира в киното през 2003 г. във филма "Помни ме, любов моя". Дъщеря на италианския политик Джузепе Консоло и Наталия Николевна Романова, дъщеря на княз Николай Романов. През 2016 г. тя започва работа с италианската компания Damiani по създаването на колекцията бижута Romanov, вдъхновена от бижутата на кралската династия.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Шон и Джулиан Ленън - синовете на Джон Ленън

Синовете на най-известния "Бийтъл" Джон Ленън и двамата с гордост продължиха делото на своя звезден баща и посветиха живота си на музиката. Най-големият син Джулиан дебютира през 1984 г., а албумът му "Valotte" дълго време заема върховете на всички американски класации. Вторият син на Джон Ленън от Йоко Оно Шон наследи колоритния външен вид на баща си. Шон също е музикант и любител на експерименталната музика.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Алейда Гевара - дъщеря на Че Гевара

Алейда Гевара носи името на майка си и фамилията на известния си баща. Дъщерята на кубинския революционер Че Гевара следва стъпките на баща си и участва активно в политическия живот на родината си. Алейда, подобно на Че Гевара, е член на Комунистическата партия и се бори за правата на човека в Куба. Освен това Алейда Гевара е известен педиатър и активно се занимава с проблемите на деца с увреждания и малки деца, страдащи от проблеми на домашно насилие.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Матю Фройд - правнукът на Зигмунд Фройд

Бащата на психоанализата, великият Фройд, е имал най-голямото щастие в живота си - голямо семейство. Зигмунд Фройд и съпругата му Марта Бернес имат 6 деца, 4 внука, а в момента по земята крачат вече 4 правнука на великия учен. Един от тях е Матю Фройд, собственик на най-голямата консултантска компания в Англия. Но повече от бизнеса си, правнукът на Фройд е известен с приноса си към благотворителната дейност. Особено редица програми за подпомагане на нуждаещите се страни в Африка и защита на правата на децата. Освен това Матю Фройд е щастлив съпруг и баща.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Правнуците на Александър Пушкин - Александър и Мария Мадлен

Той е последният потомък на великия Александър Сергеевич от страна на баща му. Тя е потомка на Пушкин по майчина линия и пряка наследница на друг велик писател Николай Гогол. Те са заедно повече от 55 години. Александър и Мари-Мадлен Пушкин се запознават, когато са на 6 години. От детството си знаеха, че са преки потомци на гордостта на цяла Русия. Сега двойката живее в Белгия и е далеч от изкуството на литературата. Александър получава инженерно образование и работи по специалността си през целия си живот.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Внучката Бриджит Бардо - Ан Шарие

49-годишната Ан Шарие е известна актриса и телевизионна водеща във Франция. Разбира се, тя не е толкова популярна, колкото легендарната си баба Бриджит Бардо, но някои казват, че внучката й е наследила чара от известната актриса.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Грейс Кели и нейната внучка Камил Готлиб

Най-малкото дете на принцеса Стефани, Камила, няма право да претендира за монегаския трон, тъй като е родена извън брака и родителите й никога не са се женили. Всъщност самоличността на бащата на Камил е скрита и не е посочена в нейния акт за раждане. Камил лично потвърди Жан-Реймънд, бивш дворцов пазач, за свой баща, както по фамилия, така и чрез признание в Instagram. Младото момиче, което поразително прилича на баба си Грейс Кели, живее в Монако.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Марлон Брандо и неговият син Мико Брандо

Мико Брандо работеше като част от охраната на Майкъл Джексън и по време на службата му те успяха да станат най-добри приятели. Приятелството им продължава 25 години. Мико дори се оказа там и се втурна да помогне на приятеля си, когато избухна пожар по време на снимките на реклама на Pepsi през 1984 г. Всъщност той спаси живота на Джексън и винаги го е уважавал като музикант и човек. Сега Мико живее в Лос Анджелис, женен е и има две деца.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Ингрид Бергман и нейната дъщеря Изабела Роселини

Изабела наскоро навърши 71 години. Ингрид Бергман почина, когато дъщеря й беше само на 30 години. Като звезда от Казабланка, Ингрид успя да предизвика обществото, когато се влюби в режисьора Роберто Роселини през 1950 г. Именно заради любовта Бергман се раздели със съпруга си. Въпреки скандала, който стигна до съда, където актрисата беше наречена "нападателка на брачната институция", Изабела е споменавала в много интервюта, че се възхищава на смелостта на майка си. Не толкова отдавна беше пуснат документален филм за Роселини, в който Изабела и други членове на творческата династия споделиха своите лични тайни. La Repubblica описа проекта като семейна сага от скандали и знаменитости.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Шон Конъри и неговият внук Дашиъл Конъри

На 31 октомври 2020 г. почина Шон Конъри, великият актьор, известен с ролята си на Джеймс Бонд. Той е оцелял във внука си Дашиъл, 26, който също е актьор и се опитва да стане голям. Ако погледнете снимката на човека, става ясно, че той изобщо не прилича на известния си дядо. Дашиел е много по-слаб от него и носи по-дълга коса. Кой знае, може би с течение на времето гените все пак ще вземат своето?

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Франк Синатра и дъщеря му Тина Синатра

74-годишната дъщеря на Франк Синатра - Тина стана известна като бизнесдама, филмов продуцент, холивудски агент. В началото на 2000-те Тина пусна собствена поредица от мемоари, които бяха успешно приети от обществеността и критиците. В книгата жената говори за отношенията, които се развиват в семейството на Синатра, за връзката й с баща и майка, за детството и формирането.

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят
 

Фей Дънауей и нейният син Лиъм Дънауей О'Нийл

Фей е американска актриса, носителка на Оскар. Една от най-популярните американски филмови актриси от 60-те и 70-те години на миналия век, чиято кариера достига своя връх с ключови роли в емблематичните филми „Бони и Клайд“, „Чайнатаун“, „Трите дни на Кондора“ и „Мрежа“. Сега Дънауей вече е на 82 години, а синът й Лиъм вече е на 43. Като млад Лиам се опита да се снима във филми, но, за съжаление, не успя ..

Потомци на известни хора, за които мнозина не знаят