Принц Хари се появи на коронацията на баща си крал Чарлз на 6 май в елегантен костюм от три части. И се оказа, че е избрал марката Dior, а не английските шивачи, които се славят с мъжките си костюми. Модните експерти вече нарекоха принца "бунтар" и отбелязаха, че това е демонстрация.  

Модният експерт Миранда Холдер казва, че изборът на френската модна къща е ясен сигнал, че принц Хари "прави нещата по своя начин" и отбелязва, че марката Sussex вече може да сключи сделка с Dior, пише Daily Mail.

Костюмът на принц Хари е проектиран от творческия директор на Dior Ким Джоунс специално за появата му в Уестминстърското абатство.

принц хари, коронация, коронация на крал чарлз, костюм от diorцял екран
Принц Хари на коронацията на крал Чарлз Снимка: Getty Images

Хари и съпругата му Меган преди са носили различни тоалети на Dior, предизвиквайки подозрения, че може би работят по партньорство с марката.

Експертът по марка и култура Ник Еде добави, че сега Съсекс вече не работят като членове на кралското семейство, така че те могат да "сключат споразумение с една от най-големите модни къщи в света" и Dior ще "грабнат шанса" да работят с тях.

На погребението на баба си принц Хари се появи във военна униформа, но на коронацията се ограничи само до ордените. И дойде с костюм от три части, който допълни със снежнобяла риза и перлено сива вратовръзка.

Покойната майка на Хари, принцеса Даяна, също беше почитателка на Dior и носеше облеклата й в месеците преди смъртта си на 36-годишна възраст, включително известната на Met Gala през 1996 г.

Миранда Холдър също отбеляза, че повечето от гостите на коронацията са подкрепили най-добрите британски марки.

И така, тоалетите на принцеса Шарлот и майка й са създадени в Alexander McQueen, костюмът на принц Луи е ушит от шивачи от известния Savile Row.

Актрисата Ема Томпсън, която също беше на коронацията, заложи на палто с макове от любимата марка на Кейт Мидълтън Emilia Wickstead, а дори певицата Кейти Пери беше с костюм и бижута на британската пънк кралица Вивиен Уестууд.

Фактът, че принц Хари и Меган Маркъл може да започнат сътрудничество с Dior, е подсказван и от факта, че модната къща публикува в Instagram снимка на Хари в костюм в деня на коронацията.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Dior се похвалиха, че са създали костюм за принц Хари

Принц Хари също носеше костюм на Dior, когато говори в ООН в Ню Йорк през юли 2022 г.

След това модната къща пусна допълнителни снимки на костюма по време на производството му, показващи "временни шевове за лепене и платно, оформящо реверите".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)