Най-големият син на принца и принцесата на Уелс, деветгодишният принц Джордж, на толкова млада възраст вече има собствени земи извън Обединеното кралство. Става дума за парцел в Румъния, който той получава като подарък за кръщението си от граф Тибор Калнока, близък приятел на крал Чарлз III.

Според съобщения в медиите през юни британският монарх ще отиде на почивка в малкото румънско село Вискри, където има малка ферма. Чарлз я купил като принц през 2006 г., след като се влюбил в Румъния, посещавайки я за първи път през 1998 г., пише Hello.

На час път с кола от имението е поляна с диви цветя, която е собственост на принц Джордж.

„Ако изпратим цветя, те щяха да изсъхнат, така че това е символичен подарък. Дивите цветя са крехки, като новородени бебета. Този подарък ще защити тази област и ще помогне за повишаване на обществената осведоменост, така че редките цветя да могат да бъдат защитени“, обясни граф Тибор подаръка си за новородения престолонаследник.

На свой ред Джордж никога не е бил в Румъния, но има голяма вероятност родителите да могат да прекарат уикенда там с децата си, като отидат на гости на краля, когато принцовете Джордж и Луи, както и принцеса Шарлот, излязат във ваканция.

Кейт Мидълтън и принц Уилям, принц Джордж, кръщене, подаръкцял екран
Принц Джордж получи ливада като подарък за кръщенето си Снимка: Getty Images

Полянката не беше единственият трогателен подарък на Джордж за кръщенето. Неговата леля Пипа Мидълтън поръчала от Райтсън и Плат сребърни отливки на ръцете и краката на племенника му, гравирани с името и датата на раждане на детето.

Що се отнася до крал Чарлз, той традиционно прекарва няколко дни в годината в Румъния, след което къщата за гости се отдава под наем. Имотът е известен като Синята къща и се състои от седем двойни спални със самостоятелни бани, две всекидневни и кухня.

Имотът носи името си от отличителния син нюанс на сградата. Рустикална естетика навсякъде, с високи тавани и бели бетонни стени. Спалните са обзаведени изключително с антични трансилвански мебели и, според уебсайта на къщата за гости, нямат телевизори или радио, за да създадат атмосфера на "мир и спокойствие". Баните в трите спални разполагат със собствени бани, докато пространството е декорирано с шарени тапети и ръчно рисувани чинии, отразяващи автентичната култура на Трансилвания. Къщата за гости разполага със собствен външен хамбар за закуска с огромна пещ за хляб.

Това ще бъде първото посещение на краля в страната след смъртта на майка му през септември 2022 г. Миналата година кралската особа беше снимана да се разхожда из румънската пустош близо до имението. Чарлз беше облечен за излизане със спортни панталони в цвят рок, навита риза и чифт удобни туристически обувки.

Превод: GlasNews