9-годишният принц Джордж вече се подготвя за бъдещата си роля на крал на Великобритания и ще взима уроци по правилно поведение като монарх, пише New York Post.

Въпреки че царуването на най-големия син на принц Уилям и Кейт Мидълтън като монарх на Обединеното кралство е все още далеч, официалното му кралско образование ще започне скоро.

Правнукът на покойната кралица Елизабет II ще посещава уроци, подобни на тези, посещавани от баща му, принц Уилям, на 40 г., неговия дядо, крал Чарлз III, на 73 г., и неговата прабаба, покойната кралица Елизабет II, за да ги подготви за царуване, каза кралският биограф Робърт Лейси.

Самият принц Уилям имаше специална връзка с Елизабет II и той научи много от нея, допълва експертът.

Принц Джорджцял екран
Принц Джордж Снимка: Instagram/kensingtonroyal

Когато принцът на Уелс беше студент в колежа Итън, той се срещна с кралицата на чай в замъка Уиндзор и научи нещо, което не научи в училище: как да бъде крал.

„Винаги е имало специална близост между Уилям и кралицата и тя проявяваше особен интерес към него“, казва кралският биограф.

"Когато Уилям стана тийнейджър, тя го заведе в замъка Уиндзор, отвори държавни кутии и т.н. Това беше конституционното образование на Уилям", добави експертът.

Очаква се Джордж да бъде информиран за официалните си кралски задължения и конституция, както и за важността на Британската общност. Това е голяма отговорност за едно деветгодишно дете и принц Джордж наскоро научи за това за първи път.

Кейт Мидълтън и принц Джорджцял екран
Кейт Мидълтън и принц Джордж Снимка: Getty Images

Известно е също, че принц Уилям и съпругата му са казали на първото си дете, че то е в наследствената линия през 2020 г. - около 7-ия му рожден ден.

"Може би някой ден Джордж сам ще ни разкаже тази история. Но около лятото на 2020 г., когато момчето навърши седем години, се смята, че родителите му са говорили по-подробно за това какво точно ще включва животът на малкия принц в бъдещата кралска особа „Служба и дълг“, каза Лейси.

След смъртта на кралица Елизабет II в началото на септември 2022 г., нейният най-голям син Чарлз стана новият крал на Великобритания, който, след като получи нова „позиция“, стана известен като Чарлз III, според дългата традиция на кралските имена. Принц Уилям вече е втори по ред за трона, следван от трите си деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

Припомняме, че принц Джордж се похвали пред свой съученик, че баща му някой ден ще стане крал.

Превод: GlasNews