Херцозите на Съсекс, скандализиращи заради атаките си срещу кралското семейство в множество интервюта и предавания, продължават да губят репутацията си. Ако преди това бяха осмяни в анимационния филм "Южен парк" , който силно разстрои Меган Маркъл, сега с тях се пошегуваха на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус", пише MailOnline, като се позовава на експерти по култура и кралското семейство.

Домакинът на събитието, американският комик Джо Кой, каза от сцената, че на двойката са плащани „милиони долари, за да не правят абсолютно нищо, и това е само Netflix“. Коментарът беше посрещнат със силен смях от публиката, включително от главния изпълнителен директор на Netflix Тед Сарандос.

Джо Кой също предизвика смях, когато се пошегува, че ролята на Имелда Стаунтън като кралицата в „Короната“ е „толкова добра, че принц Хари й се обади и поиска пари“.

Коментарът за искането на пари дойде, след като Хари каза на Опра Уинфри по време на бомбеното интервю на двойката през 2021 г., че неговият баща, тогавашният принц Чарлз, а сега крал Чарлз III, „буквално ме отряза финансово“, когато напуснаха поста на висши членове на кралското семейство година по-рано.

Netflix е един от основните източници на доходи на двойката, след като те подписаха многогодишна сделка за 100 милиона долара с мрежата за стрийминг през септември 2020 г.

Техният договор за подкаст със Spotify беше прекратен само след един сезон на сериала на Меган Archetypes, като главният изпълнителен директор на фирмата Бил Симънс по-късно ги нарече „измама“.

Кралският журналист Фил Дампиър каза, че редовните подигравки в САЩ затрудняват живота на Съсекс, тъй като на американците те са „омръзнали с постоянните си стонове“.

„Преди няколко години Хари и Меган не биха били подложени на такова унижение, но сега те са обект на шеги, дори сред будните красавици на Холивуд. Когато станеш обект на шеги, изпадаш в беда. Когато за първи път се преместиха в Америка, те бяха популярна двойка, но „Хората ги прозряха и се умориха от постоянното им охкане. Това е последният епизод в нарастващия списък с техни подигравки след „South Park“ и други шоу програми", каза той.

Двойката, след като загубиха договора си за Spotify и отказаха идеи за Netflix, се превърнаха в източник на забавление дори за лявоцентристката публика, която някога им симпатизираше, каза той. Ако Меган и Хари не измислят нещо, за да направят пари през 2024 г., те ще бъдат изправени пред рязък спад.

„Те очакват критики от пресата и социалните медии, но атаките от света на шоубизнеса показват колко далеч са паднали.“