Принц Хари и Меган Маркъл няма да дойдат в Обединеното кралство за Коледа и няма да празнуват празниците в Сандрингам, както е обичайно за останалите членове на кралското семейство. Журналистите предположиха, че това е възможно, но след скандалната книга на Омид Скоби „Endgame” това няма да се случи. 

Последният път, когато Меган и Хари празнуваха Коледа в Сандрингам, беше през 2018 г. И тази година покани получиха децата на кралица Камила: нейният син Том и дъщеря Лора, пише The Sun. Очаква се Хари и съпругата му Меган да празнуват Коледа в Калифорния с децата си Арчи и Лилибет.

Надеждите за подобряване на отношенията между Хари и кралското семейство се появиха, когато Хари наруши шестмесечното си мълчание, за да се обади на крал Чарлз, за ​​да му честити рождения ден. Смята се също, че Чарлз е разговарял със снаха си Меган по време на трансатлантически разговор през ноември.

А източник по-рано каза на медиите, че Хари и Меган могат да получат покани за Коледа в Сандрингам.

Но експлозивната книга на Омид Скоби „Ендшпил“ междувременно беше издадена, включваща редица твърдения за кралското семейство.

Ранните копия на холандската версия на книгата предполагат, че Кейт и Чарлз са „кралските расисти“, които правят коментари относно цвета на кожата на първородния Арчи на Хари и Меган.

42-годишният Скоби призна, че е предал "ранен и неясен" документ на преводачи в Нидерландия и се опита да свали отговорността от себе си. Той каза, че няма да се извини за това, което е написал, добавяйки: „Не е моя работа да се извинявам, защото все още искам да знам какво се е случило.“

Не е известно дали Хари е говорил със семейството си след публикуването на книгата на Скоби.

За последно Меган и Хари прекараха Коледа в имението си в Норфолк през 2018 г., когато бяха наречени Великолепната четворка заедно с принц Уилям и принцеса Кейт.

Тазгодишният списък с гости в Сандрингам за първи път включва сина на Камила Том, дъщеря й Лора и внуците Лола, Елиза, Луис, Гюс и Фреди.