Принц Хари няма да се върне към кралските задължения, освен ако Уилям не се извини, но би бил готов да „помогне“ на фирмата, ако бъде помолен от баща му, се твърди в доклад. 

Източници, близки до херцога на Съсекс, предполагат, че той е доволен от решението си да напусне кралската си роля, съобщи Mirror.uk. Но те твърдят, че той би бил отворен, ако му се наложи да вземе роля в кралското семейство... стига баща му да го помоли.

Това се случва, след като миналата седмица стана ясно, че херцогът се е отвърнал от своите „холивудски публицисти“ и е прибягнал да изпраща съобщения на бивши доверени лица „от стария си живот“ за това как да организира завръщането си от изгнание в САЩ.

Източници обаче подчертават, че Хари и Меган, които прекараха последните четири години в Калифорния с двете си деца, не търсят постоянно завръщане.

The Mirror също така съобщи по-рано, че принц Уилям предполага, че няма да има „нулев шанс“ Хари да бъде добре дошъл обратно след публикуването на мемоарите му "Резервният".

В книгата Хари се прицели в някои членове на кралското семейство. Той обвини Уилям, че го е нападнал в спор заради Меган и твърди, че брат му и баща им са се изправили срещу него след погребението на принц Филип, „търсейки битка“. Хари също така твърди, че Уилям и Кейт са го накарали да носи неговия скандален нацистки костюм.