Ядосаният принц Хари е отказал да присъства на вечерята с Чарлз и Уилям, след като на Меган бе забранено да се присъедини към семейството в деня на смъртта на кралицата, предава The Sun.

38-годишният Хари настоявал съпругата му да бъде там на 8 септември, но крал Чарлз III се обадил и отсякъл, че „не е подходящо“.

Както е известно, Хари изпусна полет на RAF до Шотландия, на борда на който бяха брат му принц Уилям и чичовците му принцовете Андрю и Едуард.

„Казаха му сам да организира пътуването си и в крайна сметка той кацна в Абърдийн без Меган в 18:35 часа - минути след като смъртта на кралицата беше обявена на света.

Когато бе откаран в Балморал 90 минути по-късно, той отказа вечеря в Биркхол, дома на Чарлз в имението, с новия крал, кралицата Камила и принц Уилям“, казват близки до кралското семейство. 

Източници от Бъкингамския дворец издават, че нацупеният принц вместо това е скърбял с Едуард и Софи Уесекс и Андрю, на седем мили в замъка Балморал, твърди английското издание. 

„Хари беше толкова зает да закара Меган до Балморал и да я срещне със семейството си, че изпусна полета и така не успя да си каже последно „Сбогом“ с кралицата."

Чарлз отправил открита покана към Хари да вечеря с него и Уилям, но Хари бил толкова бесен, че отказа; да яде с баща си и брат си. 

Това бе едно масивно пренебрежение. Той излезе от Балморал при първа възможност, за да хване първия пътнически полет обратно до Лондон“, казва източник от Бъкингамския дворец. В 8 сутринта на следващия ден Хари беше видян да се качва на самолет на British Airways, който излетя за Хийтроу в 9.45 часа сутринта. След това той се събра отново с Меган във Frogmore Cottage в Уиндзор.

Въпреки пренебрежителното отношение към вечерята, Уилям помоли Хари и Меган да се разходят с него и Кейт, за да видят цветята в замъка Уиндзор на 10 септември.

Също така крал Чарлз III позволи на сина си да носи униформа за бдението със седемте други внуци на кралицата по време на траурните процесии в Уестминстър Хол.

Хари и Меган отлетяха обратно към дома си в Калифорния във вторник - 24 часа след погребението на кралицата.