Принц Хари няма да се върне към кралските си задължения, докато Уилям не се извини, но е готов да „помогне“, ако баща му го помоли.

Източници, близки до херцога на Съсекс, предполагат, че той е доволен от решението си да се откаже от кралската си роля, съобщава Mirror.

Те обаче твърдят, че той би бил отворен за временна роля в кралското семейство, ако баща му го помоли да помогне.

Хари е помолил бивши кралски помощници да му помогнат, за да се завърне



Това се случва, след като миналата седмица вестник Mail on Sunday разкри, че херцогът се е отказал от своите „холивудски публицисти“ и е прибягнал до писане на съобщения на бивши довереници „от стария му живот“ за това как да организира завръщането си от изгнание в САЩ.

Източници обаче подчертават, че Хари и Меган, които прекараха последните четири години в Калифорния с двете си деца, не се стремят към постоянно завръщане.

Принц Уилям е предположил, че има „нулев шанс“ Хари да бъде приет обратно след публикуването на мемоарната му книга Spare.

В книгата Хари се прицелва в някои членове на кралското семейство. Той обвинява Уилям, че го е нападнал в спор за Меган, и твърди, че брат му и баща им са се сблъскали с него след погребението на принц Филип, „търсейки разправа“.

Хари също така твърди, че Уилям и Кейт са го подтикнали да облече прословутия си нацистки костюм.

Той представи брат си като свой „заклет враг“, кралицата-съпруга Камила като „зла мащеха“, а Чарлз като емоционално затормозен и неефективен „старец“.

Уилям и Хари не са разговаряли от месеци и в момента не поддържат никакви контакти.

Не е обръщение към брат: Отговорът на Уилям към Хари е бил "изготвен от двореца"

Миналата седмица стана ясно, че Уилям и Хари са присъствали на погребението на чичо си Робърт Фелоуз, но свидетели твърдят, че не са видели братята да говорят.

Съобщава се, че те са седели отделно в задната част на църквата „Света Мери“ в Снетишам, където се е състояла службата за лорд Фелоуз, завършил Итън.

Източници разказват, че двойката е пристигнала „много дискретно“ и че не бихте разбрали, че са там.

Според The Mirror приятелите на Хари са заявили, че той е решен да подобри отношенията си с баща си, особено предвид здравословните му проблеми.

Те твърдят, че херцогът все пак ще потърси извинение от брат си, ако той представлява семейството по някакъв начин.

Междувременно източници, близки до Хари, който следващата седмица навършва 40 години, споделиха, че той се е установил в Калифорния.

Те твърдят, че Хари има „невероятни“ нови приятели в Съединените щати и няколко проекта на хоризонта.

В момента той се подготвя за пътуване до Ню Йорк, където ще участва в ангажименти, свързани с различни негови благотворителни организации, сред които Halo Trust и наградата „Даяна“.   

Вестникът разкрива също, че Хари и Меган са се разделили с друг американски PR съветник.

Кристин Уейл Ширмър се присъедини към Съсекс през 2020 г. като ръководител на комуникациите, но напусна тихомълком в края на миналата година.