Принц Уилям и Кейт Мидълтън споделиха видео, заснето миналата година. Принцът и принцесата на Уелс се насладиха на гмуркане с шнорхел на Бахамите по време на посещението си през 2022 г. при носителите на наградата Earthshot Coral Vita.  

Кейт и Уилям са показани в екипировка за гмуркане с шнорхел и, както се казва във видеото, са участвали в плуване "около красиви рифове и засаждане на нови корали".

Посещението на организацията, която създава коралови ферми и помага за възстановяването на рифове, вероятно се е състояло по време на осемдневната им обиколка из Карибите през март 2022 г., пише Daily Mail.

 
Принц Уилям показа гмуркане с Кейт Мидълтън

Непубликувани кадри от пътуването бяха публикувани в YouTube на кралската двойка. Видеото показва как Кейт се гмурка в океана, а Уилям засажда корали, преди двойката да плува и да изследва подводните дълбини.

Преди гмуркането Уилям каза: "Това, което правим през следващите десет години, ще се отрази на планетата през следващите хиляда години."

Той отбеляза, че възстановяването на коралови рифове е невероятно сложна работа, която отнема много време.

Надписът към видеото обяснява: „Coral Vita върши невероятна работа за съживяването на нашите океани, като дава нов живот на умиращите коралови рифове, като отглежда корали на сушата, преди да ги засади в океаните. Този метод позволява на коралите да растат 50 пъти по-бързо, което е жизненоважно важно." за поддържане на здрава океанска екосистема."

Кораловите рифове умират във всички океани. Приблизително милиард души зависят от кораловите рифове и те са застрашени навсякъде. Половината коралови рифове в света вече са мъртви и можем да загубим повече от 90 процента през следващите 30 години.

Това не е първият път, когато Кейт и Уилям споделят свои снимки на море с фенове.

През март 2022 г. двойката плува с акули, докато посещава Белиз в Централна Америка. Тогава Уилям и Кейт отбелязаха работата на местните морски биолози, които се опитват да защитят и възстановят живота в океанските дълбини.

След това Кейт и Уилям наблюдаваха акули кърмачки, които обикновено се смятат за безобидни за хората, и обиколиха Големия бариерен риф.