Експерти отбелязват, че принцеса Ан обича модните дрехи и има собствено виждане за стил от много ранна възраст. Тя винаги показва елегантна визия по време на кралски събития.

Модният експерт Сузи Нелсън вярва, че подобно на майка си, кралица Елизабет II, принцеса Ан също предпочита "ярки цветове, подходящи аксесоари и изявени шапки".

хора на принцеса анЦял екран
Принцеса Ан Снимка: Getty Images

„Ан винаги е била слаба и сега има прекрасна фигура, всякакви дрехи й отиват“, каза Нелсън.

Тя често носи неща, които са в гардероба й от 1970 г. Модният експерт Фауста Урте Гейгайте обясни, че повторното носене на дрехи е „съзнателен избор“ не само на принцеса Ан, но и на нейния брат крал Чарлз III от Великобритания, тъй като те са не само много пестеливи, но и големи поддръжници на борбата за чиста околна среда, съобщава Express.

хора на принцеса анЦял екран
Принцеса Ан в роклята, която носеше през 1978 г.

„Този ​​съзнателен избор отразява философията, че истинският стил не е постоянна иновация, а обмислен подбор на гардероби, които издържат изпитанието на времето“, каза Фауста.

Покойната кралица често носеше нюанси на фуксия, лимон и розово и винаги избираше подходяща шапка, която да върви с тоалета си.

Кралица Елизабет IIЦял екран
Кралица Елизабет II Снимка: Royal Air Force/Twitter

Робърт Хардман, биографът на кралицата, веднъж цитира думите на кралицата: „Никога не мога да нося бежово, защото никой няма да знае коя съм“.

Подражавайки на майка си, принцеса Ан винаги изглежда стилна и ярка. Невъзможно беше да се заблудиш за кралското дуо майка-дъщеря на състезанията в Дерби на 1 юни 1988 г., когато пристигнаха в почти идентични жълти костюми.

Кралица Елизабет II, принцеса АнЦял екран
Кралица Елизабет II с дъщеря си, принцеса Ан Снимка: Getty Images

Експертът по стил Нелсън обяснява: „Принцеса Ан е използвала закачливи модни елементи в младостта си, като тъкани с флорални щампи, волани и панделки в стила на 80-те години. Тя също много внимаваше за изнищващите се тъкани и избягваше късите подгъви.“

Принцеса АнЦял екран
Принцеса Ан Снимка: Getty Images

Сестрата на краля често прави промени в дрехите си, вкарвайки някои модерни и стилни елементи. Тя носи предмети, направени преди десетилетия, което е чудесен пример за пестеливост. Според експерти тя може да се нарече „иноватор на устойчивата мода“.

Принцеса Ан, контраадмирал Тимъти ЛорънсЦял екран
Принцеса Ан и контраадмирал Тимъти Лорънс Снимка: Getty Images

Подобно на майка си, принцеса Ан изпитва силна привързаност към Шотландия. Тя носи тартан при специални поводи, невероятно важна част от шотландското наследство, което кралското семейство носи от векове.

Принцеса Ан, крал Чарлз, кралица КамилаЦял екран
Принцеса Ан, крал Чарлз III, кралица Камила Снимка: Getty Images