Принцеса Юджини отново показа белега на гърба си. Кралската особа сподели архивни кадри в Instagram.

„Днес е Международният ден за осведоменост за сколиозата. Просто исках да споделя белега си и да насърча всеки, който е преминал през нещо подобно, да сподели своите с мен. Нека се гордеем с нашите белези! Бих искала да публикувам отново всяка ваша снимка в истории, така че, моля, маркирайте ме и аз ще споделя“, каза дъщерята на принц Андрю и Сара Фъргюсън.

Юджини показа снимка от сватбата си през 2018 г., когато се омъжи за бизнесмена Джак Бруксбанк. Роклята на внучката на кралица Елизабет II имаше изрезка на гърба, през която прозираше белегът й.

„За всички, които току-що са били диагностицирани, тези, които имат скоби, тези, които се възстановяват от операция и тези, които са живели с белег в продължение на години – мислите ми са с вас в Деня за информираност за сколиозата“, добави дъщерята на принц Андрю.

През 2002 г. Евгения претърпява тежка операция на гърба за лечение на гръбначно изкривяване. Тя е диагностицирана със сколиоза, когато е на 12 години.

Принцесата реши да носи рокля, която разкриваше белега й на сватбата си, надявайки се, че ще почете тези, които са й помогнали, и ще вдъхнови други хора със сколиоза.