Певицата Алла Пугачова и нейният съпруг хуморист Максим Галкин бяха заподозрени в незаконно получаване на израелско гражданство, такива обвинения отправи журналистът Равив Дракър от местния Канал 13, съобщава RT.

В доклада си той твърди, че службата за връзка на Nativ Israeli, която се занимава с въпросите на репатрирането, е извършила нарушения в хода на документацията за две известни личности, а в някои случаи всичко е направено „по познанство“ и в неработни дни.

Както отбелязва Дракър, Галкин, който е евреин по майка, според съобщения в медиите е сключил църковен брак с Пугачова и е преминал през обред на кръщение преди това, тоест той не попада под закона за връщане. Алла Пугачева, както изясни журналистът, няма еврейски корени.

В същото време няма официални доказателства, че Галкин, признат в Руската федерация за чуждестранен агент, всъщност е станал израелски гражданин. Фактът, че Пугачова уж е станала собственик на израелски паспорт, беше съобщен преди това само от украински публикации.

Превод: GlasNews