Стана известно какво планират да направят британският крал Чарлз III и кралица Камила на годишнината от сватбата си. 

Кралската двойка се ожени преди 19 години. Така наречената сватба от нар ще бъде отпразнувана частно от суверена и съпругата му, пише New York Post.

Сватбата на крал Чарлз III и кралица КамилаЦял екран
Сватбата на крал Чарлз III и кралица Камила Снимка: Getty Images

Според бившия иконом на британския монарх Грант Харолд, онкоболният Чарлз III ще се присъедини към съпругата си за "романтична вечеря".

„Не мога да повярвам, че тази година е 19-та годишнина. Бях там онзи ден в църквата. Те ще празнуват, но не са много запалени [да празнуват]“, казва бившият иконом.

Според Харолд те може да организират голямо парти за 20-ата годишнина, но засега двойката е решена да отпразнува повода само двамата.

„Не се съмнявам, че те ще бъдат заедно за събитието и съм сигурен, че зад затворени врати вероятно ще имат романтична вечеря само двамата“, добави бившият иконом.

Крал Чарлз III и кралица КамилаЦял екран
Крал Чарлз III и кралица Камила Снимка: Getty Images

Първородният син на кралица Елизабет II и неговата любима се ожениха едва през 2005 г., въпреки факта, че връзката им беше известна много преди това.

Принц Чарлз беше женен за първи път за принцеса Даяна, която му роди двама сина, принц Уилям и принц Хари. През 1996 г. двойката се разведе, а година по-късно първата съпруга на монарха загина в автомобилна катастрофа в Париж.

Принцеса Даяна и принц Чарлз през 1981 гЦял екран
Принцеса Даяна и принц Чарлз през 1981 г. Снимка: Getty Images

Чарлз и Камила нямат деца заедно. Те станаха родители в предишни съюзи.

Крал Чарлз III и кралица Камила в деня на коронациятаЦял екран
Крал Чарлз III и кралица Камила в деня на коронацията Снимка: Getty