Една от водещите клиники за красота Glowday реши да разбере кои от знаменитостите „над 40“, според обикновените потребители, не се отказват от позициите си, запазват чара си и изглеждат по-млади от годините си. Проведена е анкета и е съставен рейтинг. Представяме на вашето внимание знаменитостите, които се грижат за себе си и поддържат форма, въпреки възрастта си.

Кейт Бекинсейл, 49 години

8% от анкетираните гласуваха за Кейт, тя зае 25-то място в класацията. Актрисата не използва специални продукти за грижа за кожата. Целият й арсенал е евтин сапун, слънцезащитни продукти и масла.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Клаудия Винклеман, 51

24-то място отиде при Claudia Winkleman. Телевизионната водеща от Англия признава, че не спазва строги правила за лична грижа и понякога дори заспива, без да е отмила грима си. Клавдия няма тайни за грижа за кожата, единственото, което може да посъветва, е да спите достатъчно часове.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Хелън Мирън, 77 години

На 23-та линия в анкетата - Хелън Мирън. Въпреки възрастта си, актрисата продължава активно да се снима във филми. Тя не се смята за красива, въпреки че външният й вид предизвиква възхищение. Хелън казва, че ако имаше 20 долара и попадне в аптека, първото нещо, което би си купила, ще бъде червило, молив за устни и овлажнител.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 


53-годишната английска актриса, певица, телевизионна водеща и журналистка Давина Маккол е класирана на 22-ро място. Маккол тренира ежедневно и консумира храни, съдържащи само фибри, които я поддържат млада.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Дензъл Уошингтън, 66-годишен

Американският актьор, режисьор и продуцент заема 21-во място в класацията. Почти невъзможно е да си представим, че актьорът вече е на 66 години.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Кейт Хъдсън, 44

Кейт Хъдсън е класирана на 20-то място в анкетата. Нищо чудно, че американската актриса попадна в този списък. Тя се отнася много сериозно към външния си вид и здравето си, държи на здравословна диета и има голям арсенал от продукти за грижа за кожата. Кейт не се притеснява да си слага маска дори в самолета и редовно посещава разкрасителни процедури. Освен това тя пие много вода и практикува медитация. За нея психическото и физическо здраве е основата, без която е невъзможно да бъдеш красива.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Сара Джесика Паркър, 58 години

На 19-то място е Сара Джесика Паркър. Знаменитостта от "Сексът и градът" признава, че великолепната й коса е заслуга на професионалисти, а самата тя не използва специална козметика. Актрисата се придържа към обичайната грижа за косата: измиване, използване на шампоан и овлажнител сутрин и вечер.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Найджъл Лоусън, 61-годишен

Британската журналистка, телевизионен водещ, редактор, кулинарен критик и автор на книги на тема готвене, се класира на 18-то място в класацията.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Даниел Крейг, 55.

Мъжът е класиран на 17-то място в анкетата. Треньорът на Крейг работи с актьора през цялото му време като Джеймс Бонд. Те редуваха тренировки в зависимост от това кое е по-важно за епизода - показване на мускули или например бързо бягане. Треньорът също така призна, че колкото по-възрастен е актьорът, толкова по-трудно и по-дълго отнема подготовката на тялото за снимките.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Рийз Уидърспун, 47 години

16-то място - Рийз Уидърспун. Номинираната за Оскар актриса не спира да учудва с младостта и привлекателността си. Нейната тайна се крие в правилната комбинация от високоинтензивни кардио и силови тренировки, балансирана диета с много зеленчуци, уважение към слънцезащитните продукти и постоянна грижа за себе си, въпреки ролята на майка.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Кристи Бринкли, 64

Изглежда, че всички закони на природата са просто безсилни в случая с култовия супермодел от 80-те Кристи Бринкли: на 64 години тя изглежда невероятно млада! Външният вид и стегнатата фигура на знаменитостите по света вече са легендарни - именно Кристи знае рецептата за еликсира на вечната младост. Самата Бринкли не крие това и е щастлива да сподели тайните на своята красота с феновете в книгата „Вечна красота“, която по очевидни причини се превърна в абсолютен бестселър в Америка през първите няколко седмици от продажбите. 15-то място в нашата класация.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Ел Макферсън, 54.

Ел Макферсън се нарича собственик на най-красивото тяло в света - не напразно нейният официален псевдоним е „Тялото“ (Тялото). Пропорциите на тялото на емблематичния супермодел са толкова перфектни, че фотографите по-често събличаха секси модела в кадъра, отколкото обличаха. Днес Ел изглежда не по-зле, отколкото в зората на кариерата си. Тайната е 8 часа сън, редовни упражнения и правилно хранене (няма да намерите глутен в хладилника й). 14-та в нашия списък.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 
49-годишната Кейт Мос

В анкетата супермоделът получи 15% от гласовете и зае 13-то място. Нейната тайна за красота е доста интересна: достатъчно е да изтеглите студена вода в мивката, да добавите кубчета лед и нарязани краставици, след което да потопите лицето си в нея и да я задържите възможно най-дълго. Според самата Кейт това чудесно премахва подуването и мигновено изглажда кожата.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Том Харди, 45

Том Харди напълня за много от ролите си, за да има истински мускули на екрана. Обикновено такова обучение включва силови тренировки и бойни изкуства. Актьорът признава, че някои трансформации не му носят полза, особено когато след толкова интензивни тренировки няма как да ги продължи. Той е класиран на 12-то място.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Хю Джакман, 52-годишен

Австралийският актьор, певец и продуцент заема 11-то място в нашата класация. Носителят на "Оскар" имаше сериозни здравословни проблеми - малария и разкъсване на дура матер (мембраната, която покрива главния и гръбначния мозък). Той успя да се справи с болестите и сега изглежда много по-млад от възрастта си.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Тес Дейли, 51 г.

На 10-о място в нашия рейтинг е британски журналист, телевизионен водещ, актриса и писател. Самата Тес не издава тайните си, но редовно се вижда във фитнес залите. Кой знае, може би това е тайната?

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Том Круз, 60 години

Според резултатите от гласуването, актьорът е на 9-то място. Дори на 60 години актьорът остава в шикозна форма и изглежда по-млад от годините си. Веднъж го попитаха как го прави и той отговори, че постоянно се занимава с различни видове дейности, включително каяк, фехтовка, бягане, силови упражнения.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Наоми Кембъл, 52

Наоми Кембъл получи 20% от гласовете и се класира на 8-мо място в списъка. Супермоделът използва ролер, за да масажира кожата си, както и хидратиращи спрейове и кремове. Наоми се гримира само преди работа и винаги премахва грима преди лягане. Според нея най-важното е кожата да е сияйна, хидратирана.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Брад Пит, 57 години

На 7 място е любимецът на публиката - Брад Пит. Актьорът многократно е признавал пред репортери, че използва козметика за грижа за кожата и дори ще пусне свои собствени продукти за лице и тяло.

Рейтинг на най-красивите знаменитости
 

Дейвид Бекъм, 45 години

На 6-то място е красавецът Дейвид Бекъм. Самият футболист казва, че личната му тайна на младостта е „фитнес закуска“. Това са кратки упражнения през целия ден, разделени на три различни сесии с почивка между тях.

Рейтинг на най-красивите знаменитости