Световната популярност, слава и пари имат своята цена, а вълните от омраза често са един от основните й компоненти. Особен "късмет" обаче има американската певица Бионсе. Самопровъзгласилата се за „пророк“ Тифани Монтгомъри, която основа God Covered, каза, че изпълнителката е „вещица“ и нейните фенове, които ходят на концерти, са „част от завета“. Това заяви тя във видеото си.

Тифани, която е родом от Северна Каролина, но проповядва на различни места в САЩ, избухна срещу рекордьора на наградата Грами:

"Когато една вещица има ковен, това обикновено е малко нещо. Ковенът за вещици обикновено се състои от трима до седем души. Всеки от вас, който отива на концерт на Бионсе, укорявам ви в името на Бог, как смеете да се наричате християнин? Не ме интересува какъв пастор имаш, който е съгласен с това, не ме интересува какъв пастор имаш, който мисли, че това е готино, не ме интересува какъв пастор имаш, който пее заедно песните, защото имат нужда от някакво въздействие“, казва тя.

Видеото на проповедта стана вирусно, набра десетки хиляди гледания, но получи смесени реакции.

„Обичам Господ с цялата си душа и винаги ще благославям името Му, но това е форма на манипулация, точно както тя предполага, че Бионсе използва нейната платформа“, „Като християнин, не разбирам защо съденето на другите е начин (не всеки го прави, но…) Можем да насочваме другите, без да съдим или заповядваме на хората да контролират“, „Последният път, когато проверявах, само Бог може да съди. Иска ми се просто да напътстваме и напомняме на хората да обичат Бог, а не да унижаваме другите и да говорим негативно за хората, за да им напомня за Бог“, пишат потребители в мрежата.

Мишел Уилямс, бивш член на Destiny's Child и приятел на Бионсе, също не остана настрана.

„Просто наблюдавам какво се случва, какво се говори, особено за артисти, особено за артисти, с които дори имам връзки, артисти, които познавам извън сцената. Просто искам публично да се молим и за артистите, как ги укоряваме и проклинаме душата им. Знам, че призваната ми мисия не е да проклинам артистите и да казвам, че ще паднат мъртви. Дяволът е лъжа", написа жената, която преди това често е говорила за християнската си вяра и пусна няколко госпъл албуми, след като напусна R&B поп групата.

Критиците на Тифани също я нарекоха "лицемерка", след като откриха стари туитове, в които тя се обявява за фен на Бионсе и дори казва, че е посещавала концертите на певицата. 

Превод: GlasNews