Вицеадмирал сър Тим Лорънс, съпругът на принцеса Ан, изненада зрителите на благотворително събитие в Уестминстърското абатство на 4 март, когато се появи с неприятно насинено око.

69-годишният вицеадмирал беше сред гостите на честванията на 200-годишнината на Кралската национална институция за спасителни лодки (RNLI), на която той е вицепрезидент. Кралски източници казаха, че той е бил ранен при инцидент в градината, докато ограждал място за събитие, съобщава Hello Magazine.

Сър Тим Лорънс, съпруг на принцеса Ан, вицеадмирал, член на кралското семействоЦял екран
Сър Тим Лорънс, съпругът на принцеса Ан Снимка: Getty Images

На церемонията присъства и 88-годишният херцог на Кент, президент на RNLI, който подписа 200-ия свитък на благотворителната организация заедно с архиепископа на Кентърбъри и декана на Уестминстър. Архиепископът описа служителите на RNLI като „модели за всички“, които „рискуват живота си за онези, които не познават“. Екипажите на спасителните лодки и спасителите на благотворителната организация са спасили повече от 144 000 живота от основаването й през 1824 г.

Това събитие се случи три дни след като сър Тим отпразнува рождения си ден. Съпругата му, сестрата на Чарлз III, беше в Дубай този ден, за да присъства на Деня за информираност и ориентация на моряците в Джебел Али като президент на мисията на моряците.

Кралската двойка е женена от 1992 г. Двойката се срещна за първи път, когато бившият офицер от Кралския флот служи като конник на покойната кралица Елизабет II.

Тимъти Джеймс Хамилтън Лоурънс е роден на 1 март 1955 г. в Камбъруел, Южен Лондон, най-малкият син на командир Гай Стюарт Лорънс и Барбара Алисън Лорънс.