28-годишната австралийска архитектка Бианка Ченсори, по-известна на света като предполагаемата съпруга на Кание Уест, може да плати скъпо за това, че се разхожда в нескромни и вулгарни тоалети по улиците на италианските градове, където е с рапъра от самото начало на месеца. Тя е изправена пред истинска глоба и дори затвор за носенето на дрехи, които нарушават правилата за приличие в консервативното италианско общество.

Дрехите на Бианка, които дори в демократични държави са двусмислени, в Италия, страна с дълги традиции, католическа вяра и предимно консервативни възгледи, предизвикаха скандал, пише Daily Mail. Младата жена се появява на улицата в полупрозрачни бодита, които не прикриват липсата на бельо и само мързеливите не виждат зърната й под тънката тъкан.

Например във Флоренция Бианка дойде в ресторант с Кание в прозрачно мрежесто горнище, което разкриваше голите й гърди, съчетано с макси рокля с ниска талия и без обувки.

Ден по-късно тя отново се появи боса, този път с черен клин и оскъдно горнище, което едва прикриваше зърната й. Тя също беше видяна да се разхожда в бежов ансамбъл, който отдалеч създаваше впечатлението, че Ченсори е гола.

В Тоскана момичето се разходи с Кание в прозрачен гащеризон и обувки на ток. Голите й гърди отново се виждаха под дебелия прозрачен плат.

Снимки от разходките бяха публикувани от редица медии и в социалните мрежи, което накара онлайн критиците буквално да примолят местните власти да накажат Бианка за избора й на гардероб.

„Изненадан съм, че тя не беше арестувана. Италия е много по-консервативна и с право в този случай!“, „Надявам се Италия да ги изгони и двамата от страната. Те не искат тази замърсяваща двойка“, „Напълно неуважително към консервативната католическа култура; италианците трябваше да ги изгонят", "Жалко, че не могат да я арестуват за публична непристойност. Приличат на клоуни, колко неудобно", "Какво ще кажете, че полицията във всяка страна арестува всеки, който е гол? Нарича се непристойност... Един дори предложи местните ресторанти да забранят на Бианка и Уест да влизат, защото „не са се облекли подходящо“.

Според големия туристически уебсайт CIU Travel, местните жители намират за „обидно“ да видят посетители, „разхождащи се по улиците в различна степен съблечени“. Освен това е против закона и местните разпоредби и може да доведе до глоби.

„Ходенето в плажно облекло или, още по-лошо, без риза е строго забранено в Италия, освен ако не сте заровили краката си дълбоко в пясъка“, се казва в сайта на местните власти.

Според решението на италианския Конституционен съд, тези, които нарушават тези разпоредби, могат да бъдат глобени от 5000 до 10 000 евро или лице, което се разхожда по неподходящ начин в или близо до място, посещавано от непълнолетни, може да бъде осъдено на лишаване от свобода за период от четири месеца до четири години.