54-годишната канадска певица Селин Дион публикува пост на страницата си в Instagram, в който съобщава, че отменя европейското си турне поради диагностициран синдром на скованост на мускулите.

Хората, страдащи от този рядък синдром, развиват обща мускулна скованост (повишен мускулен тонус, болезнени спазми). При повишени спазми са възможни мускулни разкъсвания и дори фрактури на кости. В резултат на това човек не може да ходи нормално, да кара кола и понякога дори да яде.

В момента няма лек за това заболяване, но има лекарства, които да помогнат за забавяне на прогресирането му, а сега Селин показва, че прави всичко възможно, за да минимизира симптомите.

Във видеото певицата се обръща към абонатите със сълзи на очи.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

"Понякога това ми причинява затруднения при ходене и ми пречи да използвам гласните си струни, за да пея по начина, по който съм свикнала. Болно ми е да ви кажа днес, че не съм готова да подновя европейското си турне през февруари“, каза Селин.

Тя подчерта, че с нея работят висококласни лекари, а децата й оказват всякаква подкрепа.

"Всичко, което знам, е да пея, това съм правила цял живот и това обичам най-много. Липсвате ми много... Когато изпълнявам за вас, винаги давам 100 процента от себе си, но моето състоянието не ми позволява да го направя точно сега. За да се свържа отново с вас, нямам друг избор освен да се съсредоточа върху здравето си в този момент и се надявам, че съм на път към възстановяване. Това е моята цел и полагам най-доброто възможно за възстановяване на силите", каза Дион.

Тя благодари на феновете за любовта и подкрепата им в социалните медии и изрази надежда за скорошно завръщане.

Селин за първи път намекна за здравословни проблеми през януари, когато отмени датите за световното си турне Courage в Северна Америка от 9 март до 22 април. Според прессъобщение, публикувано на уебсайта й, тя е била принудена да се оттегли от представления поради "тежки и постоянни мускулни спазми", възстановяването от които отнема повече време, отколкото се е надявала.

Превод: GlasNews