Болната от рак Шанън Дохърти разкри как е започнала да се освобождава от вещите си, докато се подготвя за смъртта. Актрисата от сериала „Бевърли Хилс, 90210“, която се бори с рак на гърдата в стадий 4, беше откровена за прочистването на своите домове, за да направи „по-лесен прехода“ за майка си Роза, когато тя умре.

„Приоритетът ми в момента е майка ми“, каза актрисата по време на епизода на своя подкаст Let’s Be Clear в понеделник. „Знам, че ще ѝ бъде трудно, ако умра преди нея.“

Тя продължи: „Тъй като ще ѝ бъде толкова трудно, искам другите неща да са много по-лесни. Не искам тя да има куп неща, с които да се занимава. Не искам тя да има четири склада, пълни с мебели.“

52-годишната Дохърти обясни, че е започнала да преглежда вещите си, за да дари или продаде антики и други предмети, които е събирала през годините „за всеки случай“.

Актрисата наскоро направи пътуване на юг до родния си дом в Тенеси, за да опакова вещите си, след като реши да се откаже от мечтата си да живее в имота и да отглежда коне.

„Така че бяхме в Тенеси и аз събирах багажа на едно от местата там“, продължи тя. „Беше наистина трудно и наистина емоционално, защото до известна степен – чувствах, че се отказвам от тази мечта да построя този имот и да построя къща за мен и къща за майка ми и след това да разширя плевнята.“

Дохърти добави, че е планирала да построи убежище за коне, които са „изоставени от собствениците си, защото са твърде стари“ или „счупени“, предаде Tialoto.bg. „Това беше една от мечтите ми“, каза тя през сълзи.

„Стягах багажа и започнах да плача… Имах чувството, че се отказвам от една мечта и какво означава това за мен? Това означава ли, че се отказвам от живота? Означава ли, че хвърлям кърпата?“, добави тя тъжно.

Звездата от „Чародейките“ обясни, че е имала прозрение, докато е осъзнавала, че мечтата ѝ е „глупава идея“ заради това колко ще ѝ струва ремонтът на имота. Тя каза, че пускането е „правилното нещо“, знаейки, че ще ѝ донесе усещане за „мир“.

„Все още мога да изживея мечтата си да помагам на конете“, продължи Дохърти. „Все още мога да изживея тази мечта, като наистина участвам в спасителни операции, много по-способна съм да го направя.“

Актрисата обясни, че освобождаването от собственост и други притежания помага „да остави след себе си по-чист и по-лесен преход“ за семейството си.

По време на процеса Дохърти е научила, че вещите ѝ не ѝ носят толкова голяма радост, колкото създаването на спомени.