Актьорът и бивш губернатор на Калифорния, 76-годишният Арнолд Шварценегер, претърпя сърдечна операция.  

Арнолд Шварценегер разкри, че е получил пейсмейкър миналия понеделник, 18 март, след три операции на открито сърце, съобщи Daily Mail.

„Миналия понеделник имах операция, за да стана малко повече машина с пейсмейкър. Преди всичко искам да знаете, че се справям страхотно. Оперирах се в понеделник и в петък вече бях на голямо събитие за опазвайки околната среда с моята приятелка и колега фитнес ентусиаст Джейн Фонда", каза актьорът.

Той добави, че е получил много съобщения и имейли от хора, родени с бикуспидна аортна клапа, като самия Шварценегер, които казаха, че говоренето за неговите операции за смяна на клапа им е дало кураж и надежда да се справят.

Актьорът уточни, че всички лекари и сестри са проявили страхотна грижа към него и са направили операцията възможно най-безболезнена. Те посъветваха Арнолд да премине през това, тъй като белег от предишна операция е причинил нередовен сърдечен ритъм.

„Така е от няколко години, затова поддържам връзка с медицинския си екип и идвам лично поне веднъж годишно, за да си направя пълен преглед и да видя как е сърцето ми“, каза екранната звезда.