Шведският крал Карл XVI Густав разкри много практичната тайна на щастливия си 47-годишен брак с кралица Силвия - въпреки слуховете за неговите "диви секс партита със стриптизьорки" и дългогодишната му любовна връзка с певицата през 90-те години. 

Монархът направи своята изповед в нов документален филм, наречен „Кралят“. Той ще бъде пуснат следващия месец, за да отбележи златния юбилей на крал Карл XVI Густав тази година.

Крал на Швеция, Карл XVI Густав, кралица Силвия от Швеция, крал Карл Густавцял екран
Официален портрет на шведския крал Карл XVI Густав Снимка: Kungahuset/Instagram

Когато режисьорът на филма Карин аф Клинтберг го помоли за брачен съвет, кралят просто й каза, че "отделните бани" помагат за поддържането на брака, пише Dagens Nyheter. Клинтберг описа отговора на монарха като „доста добър съвет“, но отбеляза, че очаква по-душевен отговор от сферата на психологията, но кралят беше „много практичен“.

Крал Карл XVI Густав и кралица Силвия се ожениха на 19 юни 1976 г. в катедралата в Стокхолм след среща на Олимпиадата през 1972 г. в Мюнхен. Но връзката им не беше без възходи и падения. Имиджът на краля на Швеция беше развален от слухове за неговите секс партита и романи.

Те са описани в биографията на крал Карл XVI Густав, озаглавена „Монархът неволно“, която беше издадена през 2010 г. Написан е от Томас Сьоберг.

В него се описва как вторият братовчед на британската кралица Елизабет II посещава ъндърграунд стриптийз клубове със свои приятели.

 
Шведският крал Карл XVI Густав и кралица Силвия
 
Споменава се и дългогодишният му роман с Камила Хенемарк, шведска певица и модел.

В биографията се отбелязва, че кралят е посещавал ъндърграунд стриптийз клубове и необуздани партита, организирани от мафиотския бос Миле Маркович.

А на мафиотския бос му било приятно да има краля за клиент, защото тогава полицията не го проверявала.

След публикуването на книгата Маркович заяви, че разполага с уличаващи снимки на краля с голи жени, направени в един от неговите секс клубове през 80-те години.

„Млади жени и стриптизьорки бяха систематично канени на тези партита, за да угодят на тази елитна група от могъщи мъже“, каза Сьоберг в подкаст през 2021 г. Той съобщи, че на момичетата са обещани работа като модели и кариера в развлекателната индустрия в замяна на секс.

Няколко жени, интервюирани за книгата, твърдят, че са правили секс с краля. Говори се, че след една голяма вечеря в чест на успешен лов на лосове той се наслаждавал на секс с две жени едновременно.

А на Олимпиадата през 1996 г. в Атланта, където кралят на Швеция беше VIP гост, той похарчи 10 000 долара в Gold Club и прекара два часа сам с едно от момичетата.

А романсът му с Камил Хенемарк, шведска певица и модел, според книгата, продължил много години. Самата Камила каза, че нейният адвокат я е посъветвал "да не дава никакви коментари".

"Ужасно е, че всичко това изплува. Но кралицата е войник. Тя никога няма да покаже емоциите си", каза вътрешният човек след излизането на книгата.

Превод: GlasNews