Американската актриса и фотомодел Меган Фокс нарече украинките „надуваеми кукли“. Противоречивият пост, който вече предизвика вълна от възмущение сред интернет потребителите, беше публикуван от звездата на "Трансформърс" на страницата й в социалната мрежа Instagram днес, 15 февруари.

Всичко започна, когато 37-годишната актриса сподели снимки, направени в нощен клуб Zouk в Resorts World в Лас Вегас в сряда, 14 февруари. Там тя беше на почивка с певицата Тейлър Суифт. След публикуването на снимките множество тролове се фокусираха върху чертите на лицето на Фокс, твърдейки, че актрисата се е подложила на пластична операция.

„О, Боже мой, момчета, вижте колко много се промених... Изобщо не приличам на себе си. Оказа се, че това е просто тъмна снимка от мобилен телефон, на която изглеждам като украинска надувана кукла. А в действителност приличам на една от онези супер скъпи силиконови истински секс кукли, които могат да се купят само в Япония“, написа Меган Фокс към снимката.

Меган ФоксЦял екран

Десетки украинци бяха възмутени от подобно сравнение и написаха на Меган, че по този начин тя обижда жени, в чиято страна сега има кървава война:

  • Единственото евтино нещо тук е вашият евтин удар срещу украинците, които просто се опитват да оцелеят във войната. Отвратително.
  • Отвратителен пост, имайки предвид колко украински жени са станали жертви на сексуално насилие напоследък
  • Имате ли представа какво трябва да търпим аз и повечето украински жени в реалния живот и в медиите? Представени сме като чистачки, бавачки, крадци, булки под наем, проститутки
  • Меган е толкова горда от факта, че изглежда като скъпа надуваема кукла, и се опитва да хвърли кал върху представители на други националности.

Постъпката на Меган Фокс предизвика негативна реакция и в социалната мрежа Twitter. Там хората се обединиха в подкрепа на украинските жени. Така един от потребителите публикува снимки на украинските военни, както и на парамедика Юлия Паевская (Тира) и написа, че „Меган Фокс трябва да дойде в Украйна и да погледне в очите на украинските жени и се надявам, че тя ще види всичко там болката и страха, които изпитват всеки ден."

 
Потребителите на социалната мрежа Twitter също подкрепиха украинците, които бяха обидени от Меган Фокс с нейното злощастно сравнениеЦял екран
Потребителите на социалната мрежа Twitter подкрепиха украинците, които бяха обидени от Меган Фокс с нейното сравнение