Известната британска певица Дуа Липа отрече слуховете, че ще участва на церемонията по откриването на Световното първенство по футбол в Катар, пише JOE.

27-годишната Липа отрече слуховете, че ще участва в откриването и каза, че няма да пътува до страната, докато там не се спазват човешките права.

Тя написа в Instagram: „Сега има слухове, че ще участвам на церемонията по откриването на Световната купа в Катар. Няма да участвам и никога не съм преговаряла за участие. Ще подкрепя Англия отдалеч и ще гледам напред да посетя Катар, когато изпълни всички обещания за правата на човека, които даде, когато получи правото да бъде домакин."

Dua Lipa в момента е в Австралия като част от нейното продължаващо 10-месечно турне Future Nostalgia, което започва следващия понеделник.

И така, коя от звездите ще участва в Катар, все още не е известно. Сред фаворитите са Шакира и K-Pop групата BTS.

Световното първенство по футбол в Катар е постоянно оспорвано заради нарушаването на правата на ЛГБТ, както и заради огромния брой нелегални мигранти, които работят срещу ниски заплати и живеят в ужасяващи условия. В мрежата са публикувани много видеа от строителни обекти, както и от футболния стадион, където ще се проведе Световното първенство. Хората бяха принудени да живеят в неподходящи условия при 40-градусова жега и да работят на слънце.

Сеп Блатер, бившият шеф на ФИФА, благодарение на когото световното първенство ще се проведе в Катар, вече призна тази седмица, че това решение е било грешно.

"Това е твърде малка страна. Футболът и световното първенство са твърде големи за нея", каза той.

Превод: GlasNews