Лиъм Пейн, който стана известен като певец и автор на песни за британската група One Direction, една от най-продаваните момчешки групи на всички времена, загина след падане от третия етаж на хотел в Буенос Айрес, Аржентина, вчера. Той беше на 31 години.

Смъртта му беше потвърдена от Алберто Кресенти, директор на службата за спешна помощ в Буенос Айрес. Не са ясни обстоятелствата около падането. 

One Direction избухнаха на сцената през 2011 г., когато дебютният сингъл на групата, “What Makes You Beautiful,” достигна номер 4 в Billboard's Hot 100. Пет от другите им песни достигнаха Топ 10 на класацията, включително “Story of My Life,” и “Drag Me Down”.

Групата издаде пет албума и се превърне в една от окончателните момчешки банди на десетилетието.

One Direction обявиха през 2015 г., че си взимат почивка от концертите като ансамбъл и оттогава всеки от артистите е инвестирал по-голямата част от времето си в соловата си кариера. „Това е просто почивка :) няма да ходим никъде!!“, Луис Томлинсън, един от членовете на групата, публикува в Twitter тогава.

Но през януари 2016 г. групата се раздели.

Пейн пусна сингъл, наречен “Teardrops” под негово име по-рано тази година.

Пейн се явява на прослушване като солов артист в телевизионното шоу „The X Factor“ през 2008 г. Той постига още по-голям успех през 2010 г., след като се опитва отново с джаз изпълнение на „Cry Me a River“ на Ела Фицджералд. Той беше събран заедно с четирима други състезатели - Найл Хоран, Зейн Малик, Хари Стайлс и Томлинсън - за още един кръг от прослушвания като група, която в крайна сметка се превърна в One Direction.

Съобщава се, че Лиъм наскоро е присъствал на концерт на Найл Хоран, който е на турне в Латинска Америка.

Лиъм Джеймс Пейн е роден на 29 август 1993 г. в Улвърхамптън, Англия.