За първи път принц Уилям може да замести британския крал Чарлз III, който се лекува от рак, на службата на Велики четвъртък, по време на която монархът мие краката на своите поданици и раздава специално изсечени монети на Велики четвъртък. 

Медиите пишат, че този прецедент би повдигнал някои въпроси, които тревожат британците все по-упорито всяка година. Говорим за това в какво наистина вярва принц Уилям и колко е отдаден на Англиканската църква, която ще ръководи след смъртта на баща си, пише Daily Mail.

„Има малко доказателства за собствените му религиозни вярвания, въпреки че е бил кръстен в ранна детска възраст. Вярно е, че ораторското изкуство не е силната страна на Уилям. Той предпочита практическите действия. Ако има доказателства за неговия интерес към вярата, това са силните му връзки с религиозни организации, които работят на масово ниво, помагайки на бездомните. Той е запален по такива неща“, се казва в материала.

Това обаче не разсейва напълно страховете на британците, че Уилям може да скъса връзките си с англиканската църква при възкачването си на трона. Тези страхове са индиректно подхранвани от книгата на Робърт Хардман „Чарлз III – нов крал, нов двор“. В него биографът на настоящия монарх пише, че принц Уилям не е редовен посетител на църквата и „инстинктивно не се чувства комфортно в религиозна среда“.