Американските медии отбелязаха известната групова снимка, направена на наградите Оскар през 2014 г.

В кадър тогава се появиха холивудски звезди и телевизионната водеща Елън Дедженеръс. Тази снимка моментално събра рекорден брой гледания в интернет.

Според New York Post снимката може да се счита за „прокълната“, тъй като съдбата на всички звезди, заснети на снимката, е претърпяла неприятни промени както в личния, така и в професионалния им живот.

Медията посочва, че снимката не без основание е наречена „Снимката на Сатаната“.

„Тях ги връхлетяха анулирания, разрушени бракове и съсипани кариери“, казват авторите.

Груповото селфи на Дедженеръс включва Джаред Лето, Дженифър Лорънс, Чанинг Тейтъм, Джулия Робъртс, Кевин Спейси, Брад Пит, Лупита Нионго, Анджелина Джоли, Брадли Купър и Мерил Стрийп до нея. Всички звезди явно са в страхотно настроение и се усмихват широко към камерата.

Десет години по-късно, отбелязват медиите, съдбата им не се е променила по най-добрия начин. Телевизионната водеща напусна поста си на кралица на деня, като причината беше статия в BuzzFeed, авторите я обвиниха, че създава „токсична работна среда“.

Един от водещите британски актьори Кевин Спейси е обвинен в сексуално насилие. Той на практика изчезна от екраните и рядко се появява на театралната сцена.

Холивудската двойка Пит и Джоли се разведе, като разводът беше изключително тежък и за двамата актьори.

Звездата от „Махмурлук“ Брадли Купър преживя ясен спад в кариерата си и Оскарът от 2014 г. беше единственият в кариерата му.

Джаред Лето, в чийто актьорски талант никой не се съмняваше, избра няколко неуспешни филма за заснемане и се премести в категорията на холивудските звезди.

В продължение на десет години критиците споменаха един-единствен малко по-успешен проект на мегазвездата Джулия Робъртс: „Билет за рая“.