Принц Хари е „силно ударен“ от рака на Кейт Мидълтън, докато тя и принц Уилям „минават през ада“. 

Херцогът на Съсекс пристигна в Лондон вчера, за да отпразнува 10-ата годишнина от Игрите Invictus. Представители на Хари обаче потвърдиха, че той няма да се срещне с баща си поради „пълния“ график на крал Чарлз III.

А останалата част от кралското семейство дори не планира да види Хари по време на краткото му посещение във Великобритания, включително Кейт Мидълтън и принц Уилям. По това време херцогът на Съсекс преживява тежко новината за болестта на съпругата на по-големия му брат, пише Fox News.

„Хари би искал да възобнови връзката си с Кейт“, казва Кристофър Андерсен, автор на „Кралят: Животът на Чарлз III“.

Принц Хари, Кейт Мидълтън и принц УилямЦял екран
Принц Хари, Кейт Мидълтън и принц Уилям Снимка: Getty Images

„Някога те бяха много близки и Хари беше дълбоко шокиран от новината за нейната диагноза рак, за която той научи точно като всички нас чрез емоционалното видео на Кейт“, добави кралският експерт.

„За съжаление, изглежда, че [принц] Уилям не желае да позволи на брат си да бъде близо до болната му съпруга“, смята Андерсен.

Принц Хари, Кейт Мидълтън и принц УилямЦял екран
Принц Хари, Кейт Мидълтън и принц Уилям Снимка: Getty Images

Той също така отбеляза, че има "твърде много драма" между двата лагера, което е предизвикало "продължителна горчивина от страна на всички".

„Шансовете дори за среща между Хари и останалата част от кралското семейство, още по-малко за някакво помирение, изглеждат изключително малки“, казва кралският автор.

Превод: GlasNews