Известният американски писател Стивън Кинг иска да напише книга, която да се фокусира върху пандемията от коронавирус. Кралят на ужасите планира да вземе събитията от 2020 г. за основа на романа. Писателят обяви това днес в ефира на токшоуто The View с Уопи Голдбърг.

"Бих искал да напиша роман, посветен директно на коронавируса. Искам да разгледам събитията през 2020 г. и да видя как се представят като книга. Няма да е лесно“, каза той.

Стивън Кинг добави, че пандемията от коронавирус вече е повлияла върху съдържанието на новия му роман „Били Съмърс“, публикуван тази седмица: за да стане книгата по-правдоподобна, събитията от книгата трябваше да бъдат отложени от 2020 г. до 2019 г. Факт е, че героите от книгата са пътували на круиз, но в реалния живот миналата година те не биха могли да направят това поради ограниченията, наложени на фона на епидемията.

Припомняме, по-рано авторът на трилъри и филми на ужасите Стивън Кинг поиска да не се сравнява пандемията на коронавирус с болестта от романа му „Конфронтация“ , казвайки, че подобни сравнения му причиняват неудобство. Междувременно феновете на писателя нарекоха книгата пророческа.