76-годишната кралица Камила смая със сияещия си вид по време на посещението си в Париж. Модните критици особено похвалиха визията й по време на държавния банкет във Версай, който Еманюел Макрон организира за нея и Чарлз. Те отбелязаха дискретно луксозната рокля, сапфиреното колие и безупречния грим и прическа, като се чудеха кой е гримьорът на Камила. Но отговорът ги изненада.

Кралица Камила се гримира сама, каза източник, пише за това Daily Mail. 76-годишната кралска особа не само не е наела екип от стилисти, откакто съпругът й крал Чарлз зае трона миналата година, но и е научила няколко трика за красота.

Крал Чарлз, кралица КамилаЦял екран
Кралица Камила и крал Чарлз във Франция Снимка: Getty Images

И докато Камила използва гримьорката Джулия Бидълкомб за сватбата си с Чарлз през 2005 г. и за първите им големи кралски обиколки и събития, Камила вече е достатъчно уверена, за да създаде свой собствен външен вид за големи публични събития.

„Нейно Величество се гримира сама“, потвърди източник в Париж.

И друг вътрешен човек добави: „Както много жени, тя е развила през годините това, което подхожда на стареещата й кожа. И да, съгласен съм, че изглежда по-добре от всякога. Тя абсолютно сияе. И не е лесно пред толкова много камери.“

Въпреки че никога не се е приемала прекалено на сериозно, през годините Камила внимава как да позира най-добре за фотографите, които постоянно я следват.

Крал Чарлз, кралица КамилаЦял екран
Кралица Камила и крал Чарлз Снимка: Getty Images

Тя имаше екип около себе си, воден от нейния талантлив и дългогодишен дизайнер Джаки Микин, който също е работил за покойната кралица майка и си сътрудничи с кралицата в разработването на елегантен и лесен стил.

Мийкин също има талант да забелязва привличащи вниманието парчета, като гащеризона на Камила Anne Valentine и роклята и наметалото на Dior, които тя носеше на френския държавен банкет в сряда във Версайския дворец.

 
Крал Чарлз, кралица КамилаЦял екран
Камила и нейният гащеризон Снимка: Getty Images

Освен дългогодишни дизайнери като Анна Валънтайн и Брус Олдфийлд, Мийкин и Камила също намериха нов фаворит във Фиона Клеър от модната къща в Лондон, която се отличава с класически и ненатрапчив дизайн.

Но Камила доверява прическата си на фризьора Джо Хансфорд MBE, един от най-добрите колористи в Обединеното кралство, повече от 30 години.

Той беше този, който добави меден оттенък към цвета на косата й, но това беше собствена идея на Камила.

През последните години индустрията за красота и грим започна да прегръща по-бързо по-възрастните жени, като дори въведе термина „красота в менопаузата“.

Но както кралица Камила показа тази седмица, няма алтернатива на това просто да експериментирате със собствения си стил.