Сватбата на известни личности привлича вниманието на феновете, които гледат тържеството чрез фоторепортажи или публикации в социалните мрежи. Обикновено те оценяват тоалетите на булката и младоженеца, както и празничната атмосфера на церемонията. Кои са звездните сватби през 2022 г.?

Дженифър Лопес и Бен Афлек

Любовната история на двойката започва през 2000 г. През 2003 г. те се сгодиха, но година по-късно отмениха годежа, обвинявайки медиите в "прекомерно внимание" към личния им живот. През пролетта на 2021 г. Джей Ло и Бен Афлек започнаха да се срещат отново, през април 2022 г. отново се сгодиха, на 16 юли си казаха „да“ в малък параклис в Лас Вегас, а на 20 август проведоха мащабно тържество в имението на Афлек в Джорджия. Сред гостите на сватбата бяха Мат Деймън, Джордж Клуни, Джейн Фонда, Рене Зелуегър и Джими Кимел. Лопес успя да промени 3 визии, направени ексклузивно от дизайнерите на Ralph Lauren. Първата е силует на русалка с отворен гръб и пищна драперия в подгъва, втората е по-вталена, с ефектна изрезка на бюста, а третата е украсена с нанизи от перли в ретро стил.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Тейлър Лаутнър и Тейлър Доум

Актьорът Тейлър Лаутнър се ожени в средата на ноември. Тейлър Доум се оказа избраницата на звездата. Тъй като момичето се оказа съименичка на актьора, за по-лесно възприемане тя трябваше да вземе съкратеното име Тей.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Никола Пелц и Бруклин Бекъм

Синът на известния футболист Бруклин Бекъм и актрисата Никола Пелц се ожениха на 9 април 2022 г., 2 години след началото на връзката. Тържеството се състоя в имението на семейство Пелц в Маями, заобиколено от известни гости: Серина Уилямс, Ева Лонгория, Гордън Рамзи, Жизел Бюндхен и бившите Spice Girls Мелани Си и Мелани Браун. Никола беше облечена в рокля на Valentino с ефектен шлейф, украсен със „злото око” (талисман от майка й) и послание, бродирано със син конец (почит към западната сватбена традиция Something Blue). Изображението беше допълнено от дълъг воал и ръкавици. Бруклин заложи на дневен фрак на Dior с бяла жилетка, папийонка и джоб.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Кортни Кардашиян и Травис Баркър

Кортни Кардашиян и Травис Баркър са една от най-провокативните двойки в Холивуд и те си спретнаха сватба. През април - тайна сватба в стила на Елвис Пресли в Лас Вегас. През май готическа церемония в имението на Доменико Долче и Стефано Габана в Портофино. Кортни избра рокля с корсет и дантелени вложки на бедрата на Dolce & Gabanna и допълни визията с пухкав воал със символични бродерии. Сестрите на булката Ким и Клои Кардашиян и Кайли и Кендъл Дженър, както и майка й Крис Дженър също се появиха на сватбата в дръзки визии на Dolce & Gabanna, запазвайки темата, зададена от двойката и собствениците на имението.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Бритни Спиърс и Сам Асгари

Бритни Спиърс няколко години се бореше за правото да легализира отношенията си със Сам Асгари: поради настойничеството на баща си, назначен от съда през 2008 г., тя не можеше да управлява личния и финансовия си живот. През септември миналата година певицата спечели изслушване срещу Джеймс Спиърс и веднага след това получи предложение от Сам. Двойката се ожени на 9 юни 2022 г. Сред гостите на тържеството бяха Мадона, Парис Хилтън, Донатела Версаче и Селена Гомес. Бритни мина по пътеката в класическа рокля на Versace, разкроена до бедрата и с открити рамене.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Тифани Тръмп и Майкъл Булос

Дъщерята на Доналд Тръмп се омъжи за ливански милиардер в средата на ноември. Тифани Тръмп и Майкъл Булос се запознават през студентските си години. Младоженецът подари на булката пръстен на стойност $1,2 млн. Според слуховете на сватбата са присъствали роднини на булката и младоженеца от цял ​​свят.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Рита Ора и Тайка Уайтити

Певицата Рита Ора и режисьорът на филма "Тор" Тайка Уайтити са една от най-ярките двойки в чуждестранния шоубизнес. Те са заедно от 2021 г. На 9 август 2022 г. те се ожениха тайно в Лондон в кръг от любими хора. Според медиите знаменитостите планират друго тържество, с голям брой гости, но също не искат да го отразяват. В интервю Ора призна, че „не е готова да споделя такива интимни моменти с фенове“.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Манижа и Ладо Кватания

За връзката между Манижа и Ладо Кватания стана известно миналата пролет, по време на конкурса за песен на Евровизия, където певецът представляваше Русия. Режисьорът (Ладо наскоро направи съвместно видео на Cardi B, Kanye West и Lil Durk) е автор на сценичния й номер. Двойката се ожени на 6 септември в Московска област, на Николина гора. Първата сватбена визия на Manizha беше класическа: издута рокля до земята с 3D цветя. А за втория певицата избра тоалет с таджикски шевици, препращащ към нейните корени.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Симон Жакемюс и Марко Маестри

Симон Порте Жакмюс, основател и креативен директор на модната марка Jacquemus, и Марко Маестри, ръководител на френската дигитална агенция Yoann and Marco, размениха обети на 27 август в кметството на община Шарлевал в Прованс, родината на дизайнера. Саймън отиде до олтара в класически тъмносин костюм с воал, подаващ се от джоба му, а годеникът му в млечен широк костюм. След това двойката организира прием на открито, заобиколен от чинари. А вечерта завърши с луд танцов купон, на който всички гости (включително Дуа Липа, Амина Муади и Тина Кунаки) се премениха в булчински рокли.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Джак Глийсън и Ройзин О'Махони

В началото на септември стана известно, че актьорът от сериала "Игра на тронове" Джак Глийсън се е оженил за колежката си актрисата Ройзин О'Махони, известна от сериала "Той се появи". Скромната церемония се проведе в ирландска църква.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г
 

Кирстен Дънст и Джеси Племънс

Колегите във „Фарго“ Кирстен Дънст и Джеси Племънс започнаха да се срещат през 2016 г. Двойката се сгоди през януари 2017 г. А през декември същата година стана известно, че очакват първото си дете. Двамата станаха родители за втори път миналото лято. И в началото на юли 2022 г. актьорите най-накрая се ожениха. Тайната сватба на Дънст и Племънс се състоя в един от курортите на Ямайка, GoldenEye. Между другото, мястото, където са разменили обети, има интересна история. Именно там Иън Флеминг написа романите за Джеймс Бонд, а Стинг написа песента Every Breath You Take.

Звездни сватби, празнувани през 2022 г