Селин Дион изглежда в отлично настроение, след пристигането в хотела си в Париж във вторник преди Олимпийските игри през 2024 г. 56-годишната певица, която описа сърцераздирателната си битка с нелечимия синдром на скования човек в новия си документален филм, блесна с голяма усмивка.

Изглеждайки шикозно както винаги, тя носеше огромен черен блейзър с подходящ чифт стилни разширени панталони.  

Селин облече бяла риза отдолу и добави мокасини, завършвайки визията си с чифт слънчеви очила. 

След неотдавнашното й обещание да се върне към концертите, в интернет се появиха слухове, че тя може да пее на церемонията по откриването, но тя не е коментирала темата. 

Сърцераздирателният документален филм на Селин, Аз съм: Селин Дион, беше похвален от критиците, след като беше пуснат миналия месец. Разтърсващият филм, заснет в продължение на повече от една година - проследява звездата, докато тя се бори да продължи нормалния си живот и кариера на фона на диагнозата си. Филмът е постигнал перфектния 100-процентов резултат от Rotten Tomatoes.

Селин обяви през декември 2022 г., че е била диагностицирана със синдрома – изключително рядко заболяване, което кара мускулите на торса и крайниците да се редуват между спазми и схващане.  

Критикът на Тайм Рич Джузвияк каза, че филмът е „противоположното на суетен проект“ и похвали Дион за нейната откритост – включително да запише трудния момент, в който тя се опитва да пее I Want To Know What Love Is на Foreigner.

Рецензията гласи: „В известен смисъл, Аз съм: Селин Дион е медитация върху стареенето и какво се случва със звезди, чиито способности намаляват с времето, без значение дали заради рядка диагноза или не. Колкото и трагично и изтощително да е, състоянието на Дион й дава причина да изрази много чувства, които много звезди никога не искат да признаят."

„Никой не иска да говори за това какво означава да си минал разцвета си, но Дион направи точно това.“

Крис Азопарди от Ню Йорк Таймс похвали Дион за това, че позволила „сурови кадри“ да бъдат включени във филма, както и че се справя с нейното състояние с хумор.

„Тези неудобни сегменти отслабват мощната емоционална атмосфера на свидетелството как Дион надхвърля обстоятелствата си. Особено когато тя остави камерите да останат наоколо, показвайки някои от най-мрачните сцени, свързани със здравето, които някога съм виждал на суперзвезда на екрана."

„Справям се със здравословни проблеми от дълго време и ми беше наистина трудно да се изправя пред тези предизвикателства и да говоря за всичко, през което съм преминала“, каза Селин в емоционално видео, в което първо обяви състоянието си .

Въпреки че първоначално отложи световното си турне Courage за пролетта на 2024 г., носителката на Златен глобус реши да го отмени през май. „Въпреки че това разбива сърцето ми, най-добре е да отменим всичко сега, докато не бъда наистина готова да се върна отново на сцената“, каза тя на своите верни фенове.

Певицата изглежда спазва обещанието си да продължи да работи върху здравето си. „Искам всички да знаете, че няма да се отказвам и нямам търпение да ви видя отново!“ казва тя.